Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šátečky / závin s tvarohem a rebarborou

Moučníky z listového těsta se vyznačují rychlou přípravou a variabilním použitím v kuchyni. Ať již nasladko, nebo naslano - ve výsledku by měly být křupavé a zlaté na povrchu, s jemnou a chutnou náplní uvnitř.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 703 kJ /
407 kcal
Bílkoviny36,24 g
Tuky19,11 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy22,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na náplň dáme tvaroh do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr podle chuti. Vše dobře promícháme. Pak do tvarohu přimícháme na plátky pokrájenou oloupanou rebarboru. Krok 2: Tvaroh můžeme ochutit mletou skořicí nebo část rebarbory nahradit rozinkami. Vše podle chuti. Krok 3: Na pomoučněném stole vyválíme z těsta slabý plát, který pokrájíme na čtverečky (cca 12 kusů). Do jejich středů rozdělíme tvarohovou náplň s rebarborou. Protilehlé cípy těsta přes sebe přehneme. Šátečky můžeme pro jistotu zpevnit párátkem, aby se při pečení nerozvíraly. Krok 4: Potřeme vejcem, pocukrujeme lehce skořicovým nebo vanilkovým cukrem (není nutné), přeneseme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C dozlatova. Krok 5: Po upečení vyndáme párátka, před podáváním můžeme šátečky ještě pocukrovat moučkovým cukrem. Krok 6: Pokud budeme chtít upéct závin, těsto rozválíme, potřeme náplní stejnou jako do šátečků, zavineme, potřeme vejcem. Stejně jako u jablečného závinu.

TIP: Sladké i slané dobroty z listového těsta

Zveřejněno 27. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jm14

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jm14

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pajato: ...jsem potěšen, že se u vás recept tak "zabydlel":-K:-K:-K

recepty73: a chutnaji porad znovu <3 delam je casto, je to rychlovka a bajecna k tomu!!!

delala jsem jen s tvarohovo-rozinkove a tvarohovo-boruvkove, fotku dokladam

tak teda, vcera jsem pekla... nemam na to slov... neco tak nadychaneho, krupaveho, vonaveho a chutneho jsem jeste nikdy neupekla!!! <3 Delala jsem ruzne velikosti, bylo to 20 min v troube. Bydlime v prizemi a kazdy soused co sel okolo, se zastavil a chvalil.... vic nez pulku jsem rozdala <3 Dneska jsem brala zbytek do prace, ale uz nejsou tak krupave, spis zvlhle i kdyz byly celou noc na lince...:-* nevim, jak se tu davaji Body, ale kdybych vedela, dala bych 100!!! Kazdopadne doporucuji, je to jednoduche, rychle a i pro "levoruke" jako ja.... absolutni pohadka!!! :yes::-K

Pajato: ...děkuji za pochvalu i foto, jsem rád, že chutnaly:-K:-K:-K

Tématické fráze:
listový závin s rebarborou, rebarborový závin s tvarohem, rebarborový závin, rebrborvý závin s tvarohem, listový závin s s rebarborou, listový závin srebarborou, zavin s rebarborou, hrnkove šatečky s s tvarohem, závin s merunkami a rebarborou, tvarohovo rebarborový závin, reberborový závin, zavin s rebarborou, zavin z rebarborou

Suroviny:
těsto listové, vejce, mouka hladká, cukr skořice, cukr moučkový, tvaroh měkký, pudink vanilkový, cukr krupice, rebarbora, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu