Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

Těsto:
300 ml kefíru (mám domácí)
150 ml oleje
10 g čerstvého droždí
2-3 lžíce cukru
půl rovné lžičky soli
500-520 g hladké mouky
Náplň:
500 ml mléka
80 g krupice
250 g tvarohu
citronová kůra
vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
3 vejce
5-8 řapíků rebarbory
mletá skořice
mandlové lupínky nebo drobenka na posyp
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18 hodin do lednice.

  2. Ráno těsto vyndáme z lednice, rozválíme na plech s pečícím papírem a než vykyne, přichystáme náplň:
    Za stálého míchání uvaříme v mléce krupici a hotovou kaši vyškrábneme do mísy, kde ji necháme dobře vychladnout. Zatím oloupeme řapíky rebarbory (zbavíme je „nití“) a nakrájíme je na malé kousky, na sítu je spaříme horkou vodou a necháme okapat.
    Do kaše přidáme oba cukry, žloutky, citronovou kůru a skořici podle chuti, pak i tvaroh a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmísíme sníh z bílků a okapanou rebarboru.

  3. Náplň rozetřeme na rozválené těsto, posypeme mandlovými lupínky, necháme už jen dokynout a vložíme upéct do dobře vyhřáté trouby (190°C/30-40 minut).
    Hotový a vychladlý moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Eja57: ano, je. Ono i to těsto je fajn, nedusive, tak mu stačí na ochuceni tahle vrstva náplně doplněna kyselým tečkami rebarbory :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    V Pekárnománii píšeš, že těsto je na klasický velký plech, to určitě ano, ale když si představím velký plech a kostku tvarohu i když nastaveného krupicí...je to fakt dost? podle fotky je tvarohová vrstva nižší než vrstva těsta...to bude tak dobré, že to rozhodně musím upéct:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo