Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Koláče z plechu s ovocem milují děti i dospělí. Sezóna rybízu je v plném proudu, tak vyzkoušejte osvědčený recept na jednoduchý a lahodný koláč, který se rozplývá na jazyku. Rybíz se nedává přímo do těsta, ale promíchá se se sněhem navrchu.

Hodnocení receptu je 4,8 (124×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti cca 30 × 40 cm s vyšším okrajem, hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 239 kJ /
5 793 kcal
Bílkoviny96,80 g
Tuky221,99 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 862 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy842,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a mléko. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo vyložený pečicím papírem. Krok 3: Na těsto natřeme ušlehaný sníh ze 4 bílků, do kterého přidáme nejdříve cukr a potom opatrně vmícháme rybíz. Krok 4: Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 30 minut. Správné propečení ověříme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku, po vytažení musí být suchá.

TIP: Tipy na skladování a zpracování rybízu

Zveřejněno 10. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5A5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5A5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (113)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pro velký úspěch opět tato mňamka. Miluji kyselé se sladkým sněhem.

Bohužel za mě určitě ne 🫣

asset01@seznam.cz: Proč ne?

Ruzicka1: Ruzicka1: Buchta je výborná, zřejmě chyba na Vaši straně :-K

Díky takové chvále jsem se pustila do pečení buchty. Slepice si pochutnaly. Takový brus jsem ještě nikdy neupekla. Nevím, kde udělali "soudruzi" chybu ale já myslím, že jsem měla dát do těsta cukr krupici a ne moučku, protože už při šlehání žloutků s moučkou se mi utvořila hustá mazanina a rozředila se mlékem, olejem.....výsledek tedy hnus. Nikdy více za mne.
:-((

Buchta super, ale chybí mi v receptu na kolik stupňů a jak dlouho by se měla péct. Stejně tak velikost hrnečku a pekáče. Pekla jsem tentokrát tedy na horkovzduch na 160 stupňů 45 minut a je teda chuťově moc dobrá. Použila jsem 200ml odměrku a pekáč velký 36x25 cm, buchta vyběhla na 4.5-5 cm. Rybíz jsem na těsto prvně naskládala, ptž jsem ho tam chtěla mít hodně a až pak jsem navrch dala sníh (kterého tam mohlo být klidně i víc).

Mockrát děkuji za recept na výbornou rybízovou buchtu.👍 Určitě budu dělat znovu.

Moučník je opravdu skvělý<3

Jak rybíz nemusí , tahle buchta je naprostá úžasná! ;-)

Rychle upečeno, myslím, že bude i rychle snědeno. Moc dobrá.

Lepší rybizovou buchtu jsme ještě neměli. Děkuji za recept

Opravdu rychlé a moc dobré.Děkuji za recept.

skvělé

Dnes jsem upekla a manželovi moc chutnalo :-)

Zvonilka: peču s rybízem a sníh přidávám těsne před dopečením koláče, není potom tak tmavý;-)

Ahoj, recept mi přijde skvěle vyvážený a moc ráda bych ho zkusila..
Chtěla bych se Vás zeptat, jestli jste sníh s rybízem dali na těsto před tím než jste ho upekli nebo jste nejdřív upekli těsto a poté ho na něj rozetřeli..?
Děkuji moc za radu <3

Buchta je opravdu báječná a rychlá:yes::-) Děkuji.

Dobrý den, buchtička byla výborná. Díky za recept:yes:

Zdravím můžu dát normální třtinový cukr? Moučkový nepoužívám.

za mě paráda, výborná, díky za recept :yes:

Darina Radkovičová: Pečte na 150 stupnů 8minut!

Vynikající! Tu si určitě upečte :yes: Děkuji za recept :-K

Darina Radkovičová 7. 9. 2016 10:50
Tento recept bych chtěla zkusit, ale nevím, jak dlouho a na kolik stupňů ji mám péct, abych nepokazila sněhovou pokrývku?

Upekla jsem a je dobrý, jen nevypadal tak krásně jako na fotkách:-(;-)
Pro Janu K. : šlehat sníh a cukr postupně přisypávat...tak to dělala já.

Tématické fráze:
rybízová buchta, buchta s rybízem, rybízová buchta se sněhem, rychla buchta s rybizem, buchta s rybízem a sněhem, rychlá buchta, buchta se sněhem, buchta z rybízu, rybízová buchta na plech, recept na rybizovou buchtu, rybízová buchta recept, ribízová buchta, buchty s rybízem, rybízový koláč se sněhem, výborná rybízová buchta, rybízové buchty, recept rybízová buchta, recept na buchtu s rybizem, rybizova buchta s tvarohem, buchta rybízová

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, žloutek, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, rybíz, bílek, cukr, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu