Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 850 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,52 g |
Tuky | 27,07 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 10,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky jako na steak (necháme si nakrájet rovnou u řezníka) a pak na nudličky, osolíme a opepříme.. Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly), ale jen krátce, než nakrájíme na měsíčky cibuli a na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s kapkou oleje.
Krok 2: Scezené žampiony vhodíme na máslo, necháme vypařit vodu, kterou pustí a při zvýšené teplotě opečeme dozlatova asi 7 minut. Vyndáme je stranou, do stejné pánve dáme opéct dozlatova i cibuli a opět vyndáme stranou. Do pánve dáme zbylé máslo a olej a po částech v jedné vrstvě prudce opečeme maso (nedusíme - opékáme). Napřed opékáme z jedné strany dohněda stačí na to pár minut a pak obracečkou obrátíme, opečeme i z druhé strany a opět vyndáme stranou.
Krok 3: Do pánve vlijeme trošku vody (někdo dává bílé víno) a necháme odpařit výpeček. Vlijeme smetanu, promícháme a necháme prohřát už na vypnuté plotýnce. Vrátíme do pánve maso, žampiony i cibuli, (přidáme půlkolečka okurek), vše promícháme, dle potřeby dosolíme a přiklopené necháme prohřát.
Podáváme většinou s rýží, ale skvělý je i s těstovinami nebo s bramborovými hranolky či kaší.
Podáváme většinou s rýží, ale skvělý je i s těstovinami nebo s bramborovými hranolky či kaší.
Zveřejněno 25. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minutkový hovězí Stroganoff
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bqln
Moje poznámka
Minutkový hovězí Stroganoff
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bqln
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 1 hodinou
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 13 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 18 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 19 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 32 minutami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 10 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 12 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 13 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 13 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 13 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 13 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí minutkový steak,
minutkový steak,
minutkový hovězí steak,
minutkovy hovězí steak recepty,
hovězí minutkový steak recept,
minutový steak,
hovězí minutový steak recept,
minutkovy steak recept,
hovězí stroganoff, steakové hranolky,
minutový steak hovězí,
hovězí minutkovy steaky,
recept na minutkovy steak,
minutkový recepty steyky,
původní recept stroganof,
minutkove hovězí,
minutkové steaky,
minutkové hovězí steaky,
hovězí minutka recept,
minutkovy steak z hovězí msda,
hovězí minutkový steak se zampiony
Suroviny:
maso hovězí,
žampióny,
cibule,
máslo,
olej,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
limetka,
okurky sterilované
Komentáře (8)
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
Ráda čtu Tvoje recepty
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...