Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Pokud chcete potěšit rodinu vzhledově zajímavým moučníkem, připravte tyto makové řezy. Příprava je jednoduchá, hladké těsto na plechu se v průběhu pečení rozdělí na vrstvy a po vychladnutí jen žasneme, jaká kouzla naše trouba umí.
Suroviny pro 1 plech
Menší pekáček nebo dortová forma
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 573 kJ / 3 005 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,28 g |
| Tuky | 184,29 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,33 g |
| Sacharidy | 247,33 g |
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev) a rošt dáme doprostřed. Krok 2: Malý pekáček nebo dortovou formu vyložíme i do stran pečicím papírem a lehce vymažeme studeným máslem. Krok 3: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Krok 4: Žloutky s cukrem vyšleháme ve větší šlehací míse do husté bílé pěny a postupně do ní, po lžících, přiléváme vychladlé máslo. Šleháme spolu alespoň 5 minut. Krok 5: V jiné misce ušleháme bílky se špetkou soli do hustého sněhu. Krok 6: Do žloutkové hmoty vsypeme mák smíchaný s moukou, zalijeme mlékem o pokojové teplotě a dobře promícháme. Do této hodně tekuté směsi pak po částech zlehka metličkou zapracujeme vyšlehaný sníh. Krok 7: Hotové hladké těsto vlijeme do připraveného pekáčku a dáme do trouby na 55-60 minut (dopečení zkusíme vpíchnutím špejle). Krok 8: Necháme zcela vychladnout (odoláme pokušení rozkrojit), po vychladnutí nakrájíme na řezy a divíme se jak tohle mohlo vzniknout.
Zveřejněno 30. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y34z
Moje poznámka
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y34z
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 3 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 3 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 5 hodinami
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 5 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 1 hodinou
Perníčky Marie
salajkol před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 4 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 5 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 5 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 5 hodinami
Tématické fráze:
makové řezy,
čuč na drát,
buchta cuc na drat,
cuc na drat řezy,
čum na drát recept,
makový řezy,
recept na makové řezy,
maková buchta čum na drát,
čuč na drát recept,
čum na drát,
cuc na drat ořechové řezy,
koláč čuč na drát,
makový koláč drát,
buchta čučím na drát,
cuc na drat řezy recept,
čuč na na drátě,
moučník čuč na drát,
rezy makove,
buchta cum na drát,
čumnadrát
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
máslo,
mák mletý,
mouka polohrubá,
bílek,
sůl,
mléko,
máslo
Komentáře (79)
S dovolením jsem přidala dvě fotky.
Určitě vyzkouším i s ořechy
Makovec s nemletým makom pečiem tiež, tam je to o niečom inom, je tam aj prášok do pečiva, zrejme iný princíp. Ale to je môj názor, nie som odborník.
Klidně upečte z nemletého máku
...u nás se makovec s nemletým mákem těší obzvláštní oblibě
(Piekla som v tortovej forme , priemer 27 cm, tak je trochu asi nižší ako tvoj. Pridávam foto.)
Fotečky se vám žádá?
No, už nefotím
CANON byl furt na nabíječce
...a při koupi mobilu pro mě bylo nejdůležitější aby měl především šňůrku, že abych si ho zase nespláchl...
***
Rcp jsem dodržel, pouze jsem ho částečně poupravil podle Eja57: jak navrhuje v komentáři
Forma průměr 22 cm, pečeno při 170°C bez HV a dopékáno při 160°C, celkem pečeno 70 minut.
Korpus 40 mm vysoký je na řezu opravdu pruhovaný! Nutno říci, že ten původní s mákem je pohlednější
Ta spodní vrstva sice nevyběhla, ale např. od zdrcnutého listového těsta (které se pod zátěží chová obdobně) ji lze lehce krájet dez. vidličkou
Střední, "krémová" vrstva je jakási bílkovosněhová vaječina
Horní vrstva je ořechový píškot
A celkový dojem?
Viz první odstavec
Tak to bude napínavé
No, spíše než o "chemický" se jedná o "fyzikální" proces
...zkuste do vyhledávače zadat CHYTRÝ DORT
***
Nevím co s VYLOUPANÝMI