Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 136 kJ / 3 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 475,90 g |
Tuky | 189,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 12,79 g |
Sůl | 22,30 g |
Sacharidy | 2,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do uvaření kůží úplně doměkka. Pak necháme vychladit a dáme do lednice.
Krok 2: Všechno maso nakrájíme na malinké kostičky 0,5 x 0,5 cm. Maso uchováváme v lednici, odebíráme postupně a po pokrájení každou dávku hned vracíme do ledničky do připravené nádoby, aby se maso nepřehřívalo.
Krok 3: Sůl a pragandu odvážíme. Všechno pokrájené maso z bůčku, karé a krkovice nasolíme a opepříme větší částí soli + rychlosoli a částí pepře, chvíli rukou zpracováváme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i s pokrájeným masem z kýty, okořeněné zbylou směsí solí a pepře, ale kýtu uchováváme v jiné uzavíratelné krabičce zvlášť. Obojí maso uchováváme v přiměřeně velkých uzavíratelných plastových krabičkách.
Krok 4: Lednici od začátku přepneme na větší chlazení. U masa z kýty je žádoucí tmavší červené zabarvení kvůli výrazné mozaice.
Druhý den vybereme z vývaru kůže, dáme je do sekáčku (čopru) a rozmělníme je, postupně přidáváme a necháme posekat všechno maso, kromě kýty. Zpracováváme v sekáčku postupně po částech a přiléváme vždy trochu hodně studeného vývaru. Krok 5: Maso nenecháme v sekáčku rozsekat úplně, některé sekáčky by to ani nezvládly. Vývar z kůží, kostičky masa i již zpracované posekané maso stále pečlivě po troškách vyndáváme a rychle vracíme do lednice, aby stále bylo dostatečně chlazené.
Když je zpracované všechno maso mimo kýty, přendáme vše do velké (a vychlazené) mísy, přidáme kýtu a ručně hněteme asi 5minut, dbáme, aby se kýta rovnoměrně rozmíchala. Krok 6: Pak naplníme šunkovar a vaříme ve velkém hrnci s vodou cca 2 a ¾ až 3 hodiny při 75º C. Jestliže chceme lančmít zapéct v troubě na rychlou spotřebu, dáme do přiměřeně velkého pekáčku, dobře vymaštěného olejem lančmítovou masu, dobře zakryjeme alobalem a pečeme na 150º C asi 1 a půl až 2 hodiny! Lančmít má na řezu drobnější pěknou mozaiku.
Druhý den vybereme z vývaru kůže, dáme je do sekáčku (čopru) a rozmělníme je, postupně přidáváme a necháme posekat všechno maso, kromě kýty. Zpracováváme v sekáčku postupně po částech a přiléváme vždy trochu hodně studeného vývaru. Krok 5: Maso nenecháme v sekáčku rozsekat úplně, některé sekáčky by to ani nezvládly. Vývar z kůží, kostičky masa i již zpracované posekané maso stále pečlivě po troškách vyndáváme a rychle vracíme do lednice, aby stále bylo dostatečně chlazené.
Když je zpracované všechno maso mimo kýty, přendáme vše do velké (a vychlazené) mísy, přidáme kýtu a ručně hněteme asi 5minut, dbáme, aby se kýta rovnoměrně rozmíchala. Krok 6: Pak naplníme šunkovar a vaříme ve velkém hrnci s vodou cca 2 a ¾ až 3 hodiny při 75º C. Jestliže chceme lančmít zapéct v troubě na rychlou spotřebu, dáme do přiměřeně velkého pekáčku, dobře vymaštěného olejem lančmítovou masu, dobře zakryjeme alobalem a pečeme na 150º C asi 1 a půl až 2 hodiny! Lančmít má na řezu drobnější pěknou mozaiku.
Zveřejněno 21. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q33y
Moje poznámka
Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q33y
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 30 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 40 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
lancmit v troube,
lanschmit z mletého masa,
mleté maso v šunkovaru,
lančmít v šunkovaru,
luncheon meat ze šunkovaru,
vepřovy luncheon meat recepty,
lančmít,
jak zpracovat větší množství bucku,
krkovice v šunkovaru,
lančmít se spagetami
Suroviny:
bůček,
pečeně vepřová,
krkovice vepřová,
kýta vepřová,
sůl,
rychlosůl,
pepř,
vývar vepřový
Komentáře (8)