Pečené nadívané křepelky babičky Aničky
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 388 kJ / 1 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,51 g |
Tuky | 103,88 g |
Vláknina | 7,53 g |
Cholesterol | 717 mg |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 6,05 g |
Sacharidy | 99,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé křepelky částečně vykostíme – vyjmeme hrudní koš, páteř a kyčelní kosti, křidélka a stehýnka ponecháme, pak je i vyjmuté skelety máčíme nejméně 12 hodin (nejlépe přes noc) ve studené vodě, aby si maso odpočinulo.
Krok 2: Skelety a všechny kostičky dáme vařit do hrnku do menšího množství vody, mírně osolíme.
Krok 3: Připravíme nádivku. Všechny ingredience krájíme na drobné kostičky – rohlíky, špek, šunku i anglickou slaninu. Mírně opepříme a osolíme. Opatrně polijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, ale tak, aby houska jen zvlhla a nerozmáčela se. Ještě vše pocákáme máslem a zasypeme sekanou petrželkou. Důkladně promícháme a pak přidáme sníh z obou zbylých bílků. Znova rukou lehce promícháme.
Krok 4: Křepelky rozložíme na pracovní plochu, na každou poklademe anglickou slaninu a dáme přiměřené množství nádivky. Křepelky spíchneme jehlou nebo párátky a klademe na bok do pekáčku – pod každou položíme široký plátek anglické slaniny a každou také jedením širokým plátkem zakryjeme (když jsou plátky úzké, dáváme podle potřeby dva nebo tři – do křepelek, pod ně i na ně). Do rohu pekáčku dáme případný zbytek nádivky ve vhodné nádobce, nebo i jen tak volně. Vše podlijeme vývarem ze skeletů a rozpuštěným máslem. Pečeme pod poklicí podle potřeby - asi ¾ hodiny.
Krok 5: Podáváme s brambory - vařenými, opékanými nebo jinak upravenými podle chuti, hodí se i hranolky.
K pečeným křepelkám podáváme hlávkový nebo okurkový salát. Nebo i jiný podle obliby.
K pečeným křepelkám podáváme hlávkový nebo okurkový salát. Nebo i jiný podle obliby.
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené nadívané křepelky babičky Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g3gr
Moje poznámka
Pečené nadívané křepelky babičky Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g3gr
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 11 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 11 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 21 minutami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 40 minutami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 8 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 8 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 10 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 11 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 11 hodinami
Tématické fráze:
pečená křepelka recept,
pec ne křepelky na bramborech,
pecene krepelky na 150,
pečené křepelky s brambory,
nadívaná křepelka,
nadívané křepelky recept,
kuchařka pro dceru nadivany pecene kure
Suroviny:
křepelky,
rohlík,
špek uzený,
šunka,
slanina anglická,
vejce,
máslo,
mléko,
pepř,
petrželka zelená,
křepelky
Komentáře (2)