Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 518 kJ / 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,51 g |
Tuky | 46,07 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,14 g |
Postup přípravy
Někdy pro vylepšení na stůl přidám i strouhaný sýr, aby si každý mohl dát podle chuti.
Zveřejněno 5. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výtečná houbová cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV0l
Moje poznámka
Výtečná houbová cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV0l
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 8 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 8 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 9 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 10 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 10 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 10 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 12 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 12 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 13 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 15 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 15 hodinami
Tématické fráze:
houbová cibulačka,
pol.cibulačka,
cibulačka recept
Suroviny:
houby,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
pepř,
květ muškátový,
petrželka zelená,
krutony
Komentáře (16)
Naposledy se vracím k tomuto rcp, resp. k té POMALU dělané cibuli, neb jest zde přecasinováno a je zbytečné tahat palivo do porostu, že
Dělal jsem cibulový základ pod dýňovou poblívku...
Cibulka se pomalu dělala sama a já vyřizoval neodkladné telefonáty...
Po deseti minutách ve mně hrklo a krve by se nedořezal...
...ale avšak cibulka si spokojeně pobublávala a byla tak akorát
No, poděkoval bych ve vašem stylu
Tak tedy: DĚKUJI
ak se hned nečertěte
Veronika.Hrozna: MamlajdaD:
Baby
Vy neděláváte, třeba večer, zemáky od oběda opečené (ohřáté) na podušené cibuli?
Myslím, že občas to dělá každý
A to už je jen kousek od brkaše namašlené na talíři, či přímo vymíchané s cibulkou
No, třeba si jen špatně rozumíme, že
https://www.toprecepty.cz/recept/6852-cibulova-pol...
ale já tento způsob nepoužívám, musela bych si moc přivstat
Ještě k té pomalu dělané cibuli:
Pokud má jeden k dispozici dost plotýnek, pak tento způsob je i časově přijatelný
Dnes, než se takřka sama bez míchání cibulka (do brkaše) udělala, tak jsem stihl:
oloupat, nakrájet a uvařit brambory
uvařit okurkovou polévku
naporcovat, osolit, v trojobalu obalit a usmažit půlku šupináče
připravit špekovou zálivku a udělat hlávkový salát
prostřít stůl
Moc a moc děkuji za recept, nejmíň na sto tisíckrát a taky na sto tisíckrát za tu úžasnou cibulku.
A s těmi bramborami jste tedy nedopadl právě nejlíp
...tento rcp jsem zvolil kvůli pomalu dělané cibuli (kdysi dávno jsem četl doporučení od nějakého Mišelína, že cibuli smažit spíše naprudko)
Proč cibuli dusit při nízké teplotě? Cibule změkla po pár minutách a takto vydržela pěnit půl hodiny... Výhoda tohoto způsobu je, že jeden u plotny nezapustí kořeny
Zásmažku jsem dělal také při nízké teplotě a také se takřka nemusela míchat
Místo houstiček byly nakostičkované brambory, a květ jsem dal pouze sobě na talíř (jinak by mě paní casinová hnala potěhem
PS
No, s brambory jsme měli poloviční štěstí
Jedna sorta byla bez plísně vo vnútri