Sváteční polévka z dýně hokkaido
Podzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější. Na talíř ji zdobíme chlebovými krutonky a opraženými semínky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 180 kJ / 1 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,19 g |
Tuky | 126,50 g |
Vláknina | 0,97 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 17,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Moje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 21 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 7 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 9 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 10 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 11 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 12 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 12 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 14 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 14 hodinami
Tématické fráze:
dýně hokaido recepty,
polévka z dýně hokaido,
svatecni dýňová polévka,
polevka hrachova z dýně hokaido,
polévka hokaido recept,
dýně hokkaido-recepty,
recept na polevku z dyně,
recept na polévku z dýně hokaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
česnek,
majoránka,
smetana ke šlehání,
krutony,
semínka dýňová,
slanina anglická
Komentáře (10)
( Zkuste dýňovou polévku z PEČENÉ hokkaido, kostky, pečící papír, trocha soli a žbibec česneku, do hodně měkka, rozmixovat, přidávat postupně při mixování - používám tyčák a vysokou nádobu- horkou vodu/zeleninový vývar, do žádoucí konzistence, dokořenit, na dokončení kousek másla nechat rozpustit....)
A že by se podobná políffka zahušťovala jinak, než dýní či bramborem jsem také ještě neviděl
No, všechno je někdy poprvé, že