Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečivo z chlebové mouky

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Porce: 12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 470 kJ /
2 502 kcal
Bílkoviny51,20 g
Tuky87,15 g
Vláknina37,10 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy359,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme vodu, sůl, cukr, rozpuštěnou Hery, nebo sádlo a navrch nasypeme smíchané mouky a droždí. Krok 2: Nastavíme pečku na těsto, hotové si dáme na vál, ani jsem nepodsypávala a dobře se z těstem pracuje, uděláme tvary jaké chceme, dáváme je rovnou na plech s pečícím papírem, potřeme našlehaným bílkem a posypeme kmínem, solí, nebo sezamovými semínky. Necháme ještě půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Zatím si zapneme troubu na 200°C, pak už jen upečeme tak 15-20 minut.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 31. 1. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Došla mi hladká mouka a tak to celé vzniklo. Bulky jsou měkoučké a nadýchané, tak mi ta hladká mouka ani nescházela.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečivo z chlebové mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6k5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečivo z chlebové mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6k5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jedna z přidaných fotek uživatelky Handika byla smazána, byla použita již u receptu "Rohlíky"¨
byla smazána i druhá, protože jednoznačně nebylo pečivo z chlebové mouky, barva to prozradila;-)

zlatovlaska: Mám radost, že pečivo chutnalo:yes:

Jsou výborné :yes: Dala jsem žitnou celozrnnou a žitnou chlebovou mouku. Určitě jsem nedělala naposledy :yes::-K

Dala jsem 100 g celozrne spaldove mouky, 100g zitne celozrne a 300g chlebove zitne mouky a parada. Testo jsem delala rucne, nekam se mi zatoulal hnetaci hak z pekarny. A super <3. Moc dekuji za inspiraci :-) :-K

Maiky: Maiky, děkuji a jsem ráda, že jste spokojená s výslednou prací :yes:;-)

Dana61:Danuš, to mě těší:-K

úžasné bulky:yes::-D zmizely rychlostí blesku;-)

dexulka:jsem ráda, že se ti povedly, máš je na fotce pěkné a díky za ní;-):yes:

Tak jsem vyzkoušela a myslím,že se povedlo :-8 Do těsta jsem přidala slunečnicové a lněné semínko a 100g žitné chlebové mouky jsem nahradila směsí na celozrnný chléb (potřebovala jsem se jí zbavit). Dala jsem 1/2 kostky čerstvého droždí a pekla jsem ve tvaru malých bagetek. Výsledkem bylo tmavé,hodně semínkové,avšak nadýchané pečivo :-p Posílám foto i bod :yes:

bodík letí:yes:

:-p protože i já jsem se teď "vrhla" na pečení domácích chlebíků i všelijakých "bulek a dalamánků, tak ti posílám bodíka:yes:máš je pěkné!!

Irrena: Irenko, 100 g té hladké pšeničné chlebové+400 té žitné chlebové;-)

Bibi jsou moc pěkné:yes::yes: Nevím co se myslí chlebovou moukou:-8:-8Já mám žitnou chlebovou a pšeničnou chlebovou, to myslíš tu pšeničnou:-?:-?:-?:-8

Moc se mně bulky líbí ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
chlebové bulky, chleba z žitné mouky, pečivo z tmavé mouky, domácí pečivo z žitné mouky, pečivo bez pšeničné mouky, chleba ze žitné mouky, mouka na chleba, recept na chleba z žitné mouky, pšeničná mouka hladká chlebová, žitne pečivo, chléb ze žitné mouky, hladka chlebova mouka, chleba bez mouky, chleba z tmavé mouky, chleb z zitne mouky, pecivo z hladke mouky, chlebová bulka, recepty z tmave mouky, pšeničná mouka hladká chlebová recept, recepty z zitne mouky

Suroviny:
mouka chlebová hladká, mouka tmavá chlebová žitná, sádlo, voda, sůl, cukr, droždí sušené, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu