Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 615 kJ / 1 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,12 g |
| Tuky | 64,98 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 320 mg |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 44,42 g |
Postup přípravy
Plátky masa v kastrolu prudce z obou stran opečeme v rozehřátém másle s 1 lžící oleje a po opečení vytáhneme stranou. Krok 2: Do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, až se rozehřeje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme ji 5 minut. Poté maso vložíme zpět do kastrolu, zalijeme vínem a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem tak, aby bylo maso do ¾ ponořené. Krok 3: K měkkému masu do šťávy přidáme mátovou omáčku a minutu povaříme.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a na každý plátek masa můžeme ještě přidat kousek mátové omáčky ze skleničky.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Moje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 28 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezpracný perník
Fitulka před 19 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 40 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 58 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na víně,
hovězí roštěná recept,
roštena z hovězího,
hovězí roštěnky,
hovězí roštěná,
hovězí rostenec,
falešna hovězí roštěna na víně
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno bílé,
máslo,
olej,
olej,
cibule,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar
Komentáře (9)
Mátová omáčka odkud? Lidl mi napadl...
Aničko, Ty hodně "pomalíš", já jsem napsala Ježíškovi, že ten PH ... tohle by v PH asi šlo? Musím prostudovat Tvoje recepty a vychytat různé fígle...