Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 554 kJ / 610 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,79 g |
| Tuky | 58,90 g |
| Vláknina | 3,73 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 14,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku.
Krok 2: Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a chvilku provaříme. Asi po 10 minutách přidáme utřený česnek, majoránku, vklepneme vejce, promícháme, přisypeme pohanku a nasekanou petrželku. Polévku přiklopíme poklicí a ihned vypneme.
Krok 3: Necháme 15-20 minut v klidu přiklopené, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, je-li třeba, dochutíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 8. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnečka z pohankového mlýna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZK32
Moje poznámka
Česnečka z pohankového mlýna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZK32
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 4 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 7 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 7 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 3 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 3 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 5 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 5 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 5 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 6 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 6 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 7 hodinami
Tématické fráze:
pohanka lámanka příprava recepty,
recepty ze mlýna,
pohankový mlýn,trojanovice
Suroviny:
máslo,
slanina anglická,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek,
lámanky pohankové,
petrželka
Komentáře (4)