Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie381 kJ /
91 kcal
Bílkoviny3,41 g
Tuky0,61 g
Vláknina6,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením. Krok 2: Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme. Krok 3: Dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou. Krok 4: Ve troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut. Krok 5: Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 5. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJOK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJOK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Jé to se mi líbí, jen ať se rozproudí debata studená voda versus teplá !!! Naše babičky to věděly, co a jak se vaří, léčí, a pod. Jenom my jsme to jaksi pozapomněli. Já měla skvělé učitelky - moji babičku a maminku. Některé věci už ani nevím proč, ale dělám je podle nich a říkám si - však ony věděly !!! Zatím se mi to vždy vyplatilo, ale to ukáže praxe. Připojte se do diskuze další, jaké máte zkušenosti s radami těch dříve narozených !!! Jestlipak víte casino, proč se vaří čočka nakyselo a nebo hovězí vývar několik hodin? Já to vím.....Těším se na odpověď !:-8

:-K
Dámy, s tou studenou a horkou vodou jste mě docela pobavily:-D ale teoreticky máte pravdu :-)
Leč "Šedá je teorie, zelený strom života" ;-)
Studená voda na vývar je OK:yes: ale tady je to šumafuk, maso stejně pustí šťávu...
Zatahování se projeví u masa v kuse, ale pokud ho nakrájíte na plátky, tak šťavnatější nebude a nebude, ani kdyby jste se pokrájely :-8

Kocmax: Děkuju za odpověď. Chápu, že ze zdravotních důvodů nemůžete smažené. Ale pokud chcete mít dobré maso, musíte zalít horkou vodou, aby se uzavřelo a šťáva zůstala uvnitř. Pokud chcete mít lepší vývar, zaléváme studenou. Přeju vám hezký zbytek roku.

sikulka7: Restované ani smažené jídlo nemůžeme, ze zdravotních důvodů. A teplou vodou podlévám během vaření. Na začátku použiju studenou, protože se udělá silnější vývar a omáčku nemusím dochucovat masoxem.

Není lepší roštěnky nejdříve orestovat, potom orestovat cibuli a teprve potom zalít vodou a dusit? A když už bych vařila maso bez restování, zalila bych horkou vodou, aby se zatáhlo a bylo šťavnaté. Studenou vodou se zalévá maso na polévku,aby se uvolnilo vše dobré do vody.8-(

Tématické fráze:
roštěná na sušených houbách, roštěná na houbách, roštěnky na houbách, roštěná recept, roštěná omáčka s houbami, roštěná, hovezi se susenymi houbami, roštěná recepty, houby v tuku, roštěnka na sušenych houbach, hovězí roštěná na sušených hub, roštěná na houbách recept, susene houby a rostenka, rostena houbach, roštěná bez mouky, roštenky na houby, roštená na hubách, roštěnky na houbách se sušenými houbami, teleci orech recepty, recept hovězí roštěná na sušených houbách

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, houby sušené, mouka hladká, pórek, sůl, pepř, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu