Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem (bez tuku)

Hovězí maso Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Suroviny 4 porce

800 g hovězího masa z krku
400 g čerstvých nebo mražených hub
0,5 l nízkotučného mléka
1 střední cibule
2 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, přidáme maso vcelku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem.

  2. Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnci viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.

  3. Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi 0,5 hodiny.

  4. V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo špecle, případně noky.

Délka vaření záleží na tom, jak rychle změkne maso a může být velmi rozdílná.

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem (bez tuku)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: houbová omáčka recept hovězí maso s houbovou omáčkou houbová omáčka houbová omáčka s masem recepty houbová omáčka recepty hovězí na houbách houbová omáčka k masu hovězí na houbách hovězí maso recepty hovězí krk s houbovou omáčkou houbová omáčka s hovězím špécle s hovězím masem hovezi maso s bílou houbovou omackou omáčky k masu omáčka z hovězího krku smetanová houbová omáčka recept bílé omacky recept na maso s houbovou omáčkou maso v houbové omáčce 5bílá houbová omáčka