Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 193 kJ / 1 241 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,78 g |
| Tuky | 82,57 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 78,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem váhu dorovnala.
Krok 2: Jako další přisypte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu. Ze všech surovin vypracujte těsto.
Krok 3: Těsto nechte v míse a zakryjte ji potravinovou folií. Mísu dejte do lednice na 1 až 2 hodiny.
Krok 4: Vychlazené těsto si zvažte a rozdělte na 24 kousků stejné velikosti. Samozřejmě to můžete dělat i od oka. Z každého kousku vytvarujte kuličku.
Krok 5: Na každou kuličku jemně vtiskněte mandli. Kuličky mají tendenci praskat, ale ničemu to nevadí a případně je můžete ještě dotvarovat.
Krok 6: Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte je do předehřáté trouby na 180°C a pečte je 18 - 20 minut.
Krok 7: Po upečení nechte kuličky 5 minut chladnout na plechu a poté je přesuňte na mřížku a nechte je úplně vychladnout.
Krok 8: Koláčky se dělají pouze z mandlové mouky, ale pokud budete chtít, můžete přidat i část kokosové, jako já. Do těsta dále můžete přidat trochu skořice. Koláčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
Zveřejněno 15. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4RG
Moje poznámka
Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4RG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
mouka mandlová,
cukr,
kůra citronová,
šťáva citronová,
vejce,
mandle loupané
Komentáře (3)
Recept kopíruji z blogu a ten automaticky převádí nadpis na velká písmena. Už jsem to upravila. Ráno jsem spěchala, abych to stihla, než se vzbudí malej