Rohlíčky se sušenými meruňkami
Kombinace nadýchaného těsta a sladkých kousků ovoce přináší tu pravou domácí atmosféru na váš stůl. Ideální na snídani, svačinu nebo jen tak ke kávě. S tímto pečivem si zaručeně vykouzlíte úsměv na tváři.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 364 kJ / 2 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,95 g |
Tuky | 78,88 g |
Vláknina | 59,68 g |
Cholesterol | 904 mg |
Sodík | 274 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 373,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme nastrouhanou citrónovou kůru z jednoho citronu a nadrobno nakrájené sušené meruňky.
Krok 2: Poté přidáme žloutky, rozpuštěnou Heru, zbytek mléka a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké pevné těsto a dáme kynout na teplé místo, alespoň na hodinu.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučenem vále na 15 dílů a necháme dalších 20 minut kynout. Pak bochánky rozválíme na placku a smotáme do croissantu.
Krok 4: Všechny croissanty uložíme na plech a opět necháme kynout 30 minut. Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, zhruba 20 minut.
Zveřejněno 28. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky se sušenými meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ99
Moje poznámka
Rohlíčky se sušenými meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ99
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 5 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 35 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 58 minutami
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept zy se sušenými merunkami,
meruňkové rohlíčky,
recept na rohlíky se susenym drozd,
kynute testo se susenymi merunkami,
recepty se sušenými meruňkami
Suroviny:
mléko,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
sůl,
tuk hera,
mouka špaldová hrubá,
kůra citronová,
meruňky sušené,
žloutek,
vejce
Komentáře (25)
Rohlíčky jsou uvnitř krásné, jemné, nadzvednuté a velmi chutné, jen se rozplývají! Zvenčí jemně křupavé. Pekla jsem přesně dle popisu na 180, 20 minut . Poslední 4 minuty jsem už stáhla na 160, aby mi to nechytlo zhora, jako obyčejně, to mi ta moje trouba dělá furt .
Obě várky jsou už notně prořídlé, spapala / no, budiž / , tak sež ... jsem 6 kousků!
zizala: mi vzala vítr z plachet, já bych to tak kulantně napsat nedokázal
MiskaM:
No a proč, při své agilnosti, nepoužijete český překlad onoho sporného výrazu, he?
Edit
Tak jste to přeonačila
Díky
Kdybych recept dávala já, tak třeba: Rohlíčky se sušenými meruňkami - francouzského typu. Totiž tady není důležité, abys měla zvláštní název, ale dobrý recept. Ten si najde obdivovatele i když ho nazveš třeba " moje rohlíčky"!
Nevím, co je špatného na obyčejném názvu Rohlíčky se sušenými meruňkami. Nepochybuju, že budou moc dobré, ale proč cpete cizí názvy k receptům, které tomu neodpovídají. Tvarová podobnost ještě neznamená, že jde o onen druh pečiva, důležité jsou ingredience a postup.
MiskaM:
Kdy už konečně ten název upravíte?
No, případné uvozovky asi stačit nebudou, že
Jestlipak by to šlo v pekárně, asi by se musely dát na poslední chvíli, aby nebyly rozmačkané