Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 383 kJ / 2 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 294,23 g |
Tuky | 191,38 g |
Vláknina | 6,58 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 836 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 12,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku (šajbě) 8 mm. Koření smícháme ve 100 ml vody (lepší by byl vývar), přidejte k mletému masu, důkladně promíchejte. Směs koření můžete upravit podle svých chuťových buněk. Nakonec vmícháme želatinu a znovu promícháme. Naplníme předem namočená kolagenová střeva (v teplé vodě). Obsah musí být ve střevech bez vzduchových bublin a docela upěchovaný (pozor, může prasknout obal).
Krok 2: V nádobě převaříme vodu, ustálíme teplotu na nějakých 75-80 °C, vložíme obaly se směsí a při této teplotě vaříme minimálně 2 hodiny. Po této době vytáhneme obaly a zavěsíme do chladna k úplnému vychlazení, a to nejméně 12 hodin.
Krok 3: Po ochutnání jsme usoudili, že by se mohlo dát o ždibek koriandru více, protože má vynikající chuť.
Zveřejněno 23. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Moje poznámka
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 31 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 32 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 34 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí lančmít recept,
domácí lančmít
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
praganda,
sůl,
pepř,
cukr moučkový,
česnek granulovaný,
majoránka,
koriandr,
želatina,
voda,
Komentáře (8)
Pro mě to je jako přidávat želatinu do tlačenky - proto jsem se ptala.