Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový řez à la biskupský chlebíček

Vláčný a nadýchaný cuketový řez je chutí velmi podobný biskupskému chlebíčku. Není divu, když v něm nechybí bohatá dávka kandovaného ovoce, nasekaných ořechů a citronové kůry. Zakončený je čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 33 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 149 kJ /
4 816 kcal
Bílkoviny77,59 g
Tuky296,78 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 440 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy448,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Změklé máslo vyšleháme s cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Krok 3: Přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, hrubě nastrouhanou cuketu, kandované ovoce (nebo kandovanou pomerančovou kůru), nasekané ořechy a promícháme. Krok 4: Přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem. Podle potřeby (vodnatosti cukety) můžeme trošku mouky přidat. Vše opět dobře promícháme. Krok 5: Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Krok 6: Těsto rozprostřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové či koláčové formy nebo pekáčku. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 8: Po upečení necháme moučník alespoň částečně zchladnout. Krok 9: Pak ho přelijeme čokoládovou polevou a necháme zchladnout zcela.

TIP: Nejlepší biskupské chlebíčky

Zveřejněno 11. 9. 2019

Poznámka autora recepty73

Kdo chce, může polevu ještě posypat sekanými ořechy nebo kokosem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NvmN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NvmN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept si ukládám a brzy vyzkouším :)

:-)<3:yes: krásné fotečky, :yes:, dělávám také a je opravdu moc dobrý :-K

Dostala jsem pár cuket tak jsem hledala nějaký zajímavý recept. A protože mám ráda biskupský chlebíček, tak jsem vyzkoušela tento. Sice jsem neměla ořechy a jako polevu jsem použila hořkou Studentskou pečeť Takže ořechy tam vlastně trochu byly i když na povrchu:-Q J e moc dobrý, určitě ještě upeču. Přidávám fotečku.;-)

Vynikající, dnes jsem ho upekla.:-K

Breta Macko: ano, to bude akorát

Prosím Vás,180 stupňů.Jsem jenom chlap?

Katerina.R: ...děkuji:-K ...to budu rád;-):-K

:-)<3Vypadá nádherně a je to zdravější forma mlsání,rozhodně vyzkouším a pošlu fotečku;-)Díky :yes:

Tématické fráze:
biskupský chlebíček, biskibsky chlebíček s zakys.smetanou, vláčný biskupský chlebíček s kokosem, chlebíček s kešu másla, cuketovy chlebicek s citronem

Suroviny:
máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, cuketa, ovoce kandované, ořechy vlašské, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, poleva čokoládová, máslo, mouka hrubá

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu