Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Polévky 1 názor

Suroviny

600 g dýně hokkaido
1 l hovězího vývaru
250 g másla z kešu ořechů
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vývar - hovězí maso s kostí, kořenovou zeleninu, sůl, nové koření a bobkový list vložíme do studené vody, přivedeme k varu a pomalu táhneme asi dvě hodiny. Do hotového vývaru vložíme dýni nakrájenou na kostičky a povaříme 10 minut.

  2. Směs přesuneme do mixéru, přidáme 200 g másla z kešu ořechů a rozmixujeme na hladký krém. Na talíři ozdobíme kopečkem másla, případně hrstí čerstvých kešu ořechů.

  3. Máslo z kešu ořechů má úžasnou smetanovou chuť, proto jej při vaření často využívají vegetariáni, vegani nebo lidé s laktózovou intolerancí. V tomto receptu je použito právě jako náhrada smetany. Polévku krásně zjemní, je plné bílkovin a zdravých tuků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů

  • spagetka spagetka

    Máslo z kešu ořechů jsi koupila ve Zdr.výživě? Jinak se mi polévka líbí :-p:yes: A fakt jsi tam dala celých 250 g? Nebylo to moc mastné? Koukala jsem na netu na cenu, není nejnižší, ale ochutnala bych, to ano.

    Odpovědět

Tématické fráze: dynova polevk jak udělat slané kešu ořechy vaření kešu ořechů domácí kešu máslo