Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 383 kJ / 2 960 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 294,23 g | 
| Tuky | 191,38 g | 
| Vláknina | 6,58 g | 
| Cholesterol | 905 mg | 
| Sodík | 836 mg | 
| Sůl | 1,53 g | 
| Sacharidy | 12,92 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku (šajbě) 8 mm. Koření smícháme ve 100 ml vody (lepší by byl vývar), přidejte k mletému masu, důkladně promíchejte. Směs koření můžete upravit podle svých chuťových buněk. Nakonec vmícháme želatinu a znovu promícháme. Naplníme předem namočená kolagenová střeva (v teplé vodě). Obsah musí být ve střevech bez vzduchových bublin a docela upěchovaný (pozor, může prasknout obal).
	Krok 2: V nádobě převaříme vodu, ustálíme teplotu na nějakých 75-80 °C, vložíme obaly se směsí a při této teplotě vaříme minimálně 2 hodiny. Po této době vytáhneme obaly a zavěsíme do chladna k úplnému vychlazení, a to nejméně 12 hodin.
	Krok 3: Po ochutnání jsme usoudili, že by se mohlo dát o ždibek koriandru více, protože má vynikající chuť.
Zveřejněno 23. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Moje poznámka
					
				
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domácí lančmít recept, 
						
						
							domácí lančmít
						
					
						Suroviny:
						
							plec vepřová, 
						
						
							bůček, 
						
						
							praganda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							česnek granulovaný, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							koriandr, 
						
						
							želatina, 
						
						
							voda, 
						
					
	
			
Komentáře (8)
Pro mě to je jako přidávat želatinu do tlačenky - proto jsem se ptala.