Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 383 kJ / 2 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 294,23 g |
Tuky | 191,38 g |
Vláknina | 6,58 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 836 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 12,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku (šajbě) 8 mm. Koření smícháme ve 100 ml vody (lepší by byl vývar), přidejte k mletému masu, důkladně promíchejte. Směs koření můžete upravit podle svých chuťových buněk. Nakonec vmícháme želatinu a znovu promícháme. Naplníme předem namočená kolagenová střeva (v teplé vodě). Obsah musí být ve střevech bez vzduchových bublin a docela upěchovaný (pozor, může prasknout obal).
Krok 2: V nádobě převaříme vodu, ustálíme teplotu na nějakých 75-80 °C, vložíme obaly se směsí a při této teplotě vaříme minimálně 2 hodiny. Po této době vytáhneme obaly a zavěsíme do chladna k úplnému vychlazení, a to nejméně 12 hodin.
Krok 3: Po ochutnání jsme usoudili, že by se mohlo dát o ždibek koriandru více, protože má vynikající chuť.
Zveřejněno 23. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Moje poznámka
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 9 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 18 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 57 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 2 hodinami
Tématické fráze:
domácí lančmít recept,
domácí lančmít
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
praganda,
sůl,
pepř,
cukr moučkový,
česnek granulovaný,
majoránka,
koriandr,
želatina,
voda,
Komentáře (8)
Pro mě to je jako přidávat želatinu do tlačenky - proto jsem se ptala.