Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loudavé těsto (sladké i slané)

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 337 kJ /
2 710 kcal
Bílkoviny67,18 g
Tuky71,39 g
Vláknina15,72 g
Cholesterol 22 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy441,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice. Použít se dá už za několik hodin, ale lépe až druhý den. V lednici by těsto mělo vydržet 5-7 dnů. Krok 2: Těsto se dá udělat i na slano, jen je třeba upravit poměr cukru a soli. Cukru do těsta dáme pouze 1 kávovou lžičku, soli 2 rovné kávové lžičky. Ze slaného jogurtového těsta můžete usmažit langoše nebo upéct rohlíky, pletýnky, slaný plněný koláč aj.

Z tohoto těsta jsem dělala např. rohlíčky s tvarohovou náplní, které jsou na druhé fotografii u receptu.

Zveřejněno 7. 3. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKED

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKED

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes opět pečeno:yes:, tentokrát jsem přidala 200g vicezrnne smesi na chleba( místo 200g polohrubé mouky). Opět super :yes:

Doplňuji - housky dobré a měkké i druhý den :yes:

Gabina: díky:-!:-K

lenka962: určitě ano - jen cukru dát lžičku a soli 2 lžičky ;-)

Dala by se z toho těsta udělat i pizza? Já myslím, že ano:-)

Vynikajici :yes: dnes jsem upekla uzlíky, nechala jsem je chvíli kynout ve vlažné troubě, krásně vyskočily a jsou super. Zaděláme na další varku

takseptam: sušeného droždí se dává 2,5x méně, tak ho dejte 4 gramy ;-)

Chtěla bych se zeptat vzhledem k současné situaci a mému zdravotnímu stavu, kdy fakt nemůžu moc riskovat, pokud bych použila sušené droždí, tak kolik? Nemám s tím zkušenost... Děkuji za info.

cathleen: :-K

magdalenka: těsto vyndáš z lednice už vykynuté, tak není třeba nechat ohřát, ale rovnou propracuješ a tvaruješ. Teprve pak - na plechu - necháš vykynout znovu a upečeš :-)

magdalenka: Asi to bude stejné, vytvaruješ naplníš a ono to kyne pod rukama, namažeš a za deset minut pečeš. Ono to je bláznivé těsto!:-D;-) Langóše budou i z tohoto, určitě dobré! A závin taky!

Veronika.Hrozna: lángoše robím z úplne iného cesta (ako chlebové so zemiakom), ale toto ma zaujalo, zišlo by sa na závin mať po ruke.

magdalenka: Ja robím Ludo cesto a keď som sa pýtala,na to isté, tak skoro hneď a aj to tak bolo. Robím z neho langoše.

Prosím, keď cesto vyberiem z chladničky, nechám hodinku zohriať, až potom s ním pracujem?

Tématické fráze:
loudavé testo postup, rohlíky z loudaveho kynutého těsta, dá se použìt vykynuté těsto druhý den?, sladké těsto ze sušeného droždí, listové rohlíky na slano, rohlíčky z loudavého kynutého těsta, rohlíčky z loudaveho těsta, rohlíčky z loudavého listového těsta, pekarnomanie těsto na slano

Suroviny:
mléko, jogurt bílý, olej, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu