Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská medvědí polévka

Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná brambor a žampionů. Jemnější tón polévce dodává zakysaná smetana. Ideální volba na chladnější jarní dny.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 701 kJ /
885 kcal
Bílkoviny27,84 g
Tuky48,20 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy75,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a paprikami a ještě krátce smažíme. Krok 2: Poté přisypeme oloupané a nakrájené brambory, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a opepříme dle chuti, a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme pod poklicí do změknutí brambor. Občas promícháme. Krok 3: Jakmile jsou brambory měkké, polévku odstavíme. Přisypeme nakrájený medvědí česnek (trošku necháme na dozdobení) a vlijeme promíchanou zakysanou smetanu (část si ponecháme na dozdobení). Řádně promícháme, případně dochutíme solí, pepřem a můžeme servírovat. Krok 4: Na talířích polévku dozdobíme troškou zakysané smetany a medvědím česnekem.

TIP: Domácí zakysaná smetana

Zveřejněno 31. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská medvědí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3rG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská medvědí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3rG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

To je taková dobrota! :-8:yes:
Měla jsem domácí pesto z medvědího česneku a místo pálivé papriky jednu sušenou pálivou papričku.

savlinka: ...byla výborná :yes:

Ty tedy děláš chutě:-D:yes:

Suroviny:
cibule, máslo, žampióny, brambory, česnek mědvědí, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka hladká, vývar masový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu