Suroviny
Porce: 8-9 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 693 kJ / 405 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,11 g |
| Tuky | 24,72 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,67 g |
| Sacharidy | 5,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožky, které nakrájíme na drobné kousky.
Krok 2: Na pánvi roztopíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, který chvíli opékáme.
Krok 3: Postupně přidáváme na kousky nakrájené nožky žampionů, na nudličky nakrájenou šunku, sušená rajčata, droždí, které necháme roztéct, nakrájený sýr a úplně na konec přidáme vajíčka, která necháme trošku srazit. Osolíme, opepříme, kmín přidáme již behem opékání surovin.
Krok 4: Směsí plníme kloboučky žampionů, pokládáme na pečící papír, který potřeme ghí, nebo kousíčkem másla.
Krok 5: Pečeme na 200 stupňů cca 20-30 minut, podle barvy směsi v kloboučcích.
Zveřejněno 1. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zase trochu jiné žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6O8O
Moje poznámka
Zase trochu jiné žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6O8O
Nejnovější recepty
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 1 hodinou
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 1 hodinou
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 22 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
ivanc před 54 sekundami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 7 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 37 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 39 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 40 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 2 hodinami
Mrkvový salát
poirotka před 2 hodinami
Suroviny:
žampióny,
sýr tvrdý,
šunka,
vejce,
rajče sušené v oleji,
droždí čerstvé,
máslo,
kmín mletý
Komentáře (6)