Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 508 kJ / 2 034 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,37 g |
| Tuky | 73,34 g |
| Vláknina | 20,29 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 81,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar. Položíme na nakrájenou cibuli a krkovici do pekáčku.
Krok 2: Poprášíme kmínem, podlijeme pivem a dáme odkryté do trouby na 220 st. na 10-15 minut. Poté zakryjeme, snížíme teplotu na 160 st. a podle potřeby dolijeme vývar. Pečeme do měkka cca 2 hodiny. V polovině maso otočíme a průběžně poléváme výpekem.
Krok 3: Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla orestujeme. Vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme vínem nebo pivem, octem a necháme odvařit. Přidáme zelí i s nálevem a bramboru nastrouhanou najemno. Vaříme doměkka. Před koncem vaření vmícháme brusinky a zelí dochutíme solí nebo octem.
Krok 4: Maso po upečení necháme 10-15 odpočinout a odstraníme provázek. Krájíme na plátky a podáváme se zelím a knedlíky. Já zvolila bramborovo-rohlíkové.
Zveřejněno 14. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec pečená na pivu s brusinkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7V5
Moje poznámka
Vepřová plec pečená na pivu s brusinkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7V5
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Burizonové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 53 minutami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 1 hodinou
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 2 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 7 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 18 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
sádlo,
pivo světlé,
vývar,
krkovice uzená,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
zelí sterilované červené,
cibule,
sádlo,
víno červené,
brambory,
marmeláda brusinková,
ocet,
cukr třtinový,
sůl,
pepř
Komentáře (2)