Vepřová plec na černém pivu se žampiony

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1/2 kg vepřové plece
1 větší cibule - nakrájená na kostičky
1 láhev černého piva
6 větších žampionů - očistěné a nakrájené na plátky
1 kostka Knorr
3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátky
sůl
pepř
kmín (použila jsem drcený římský)
2 bobkové listy
nové koření
jalovec
1 lžíce rostlinného oleje
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, tukovou část mírně nakrojíme nožem, aby se maso při pečení nekroutilo a důkladně z obou stran okořeníme. Mírně z obou stran osolíme a popepříme. Cibuli a česnek na oleji osmahneme dozlatova.

  2. Do hlubšího pekáče dáme osmahnutou cibulku s česnekem, navrch rozdrobíme kostku Knorr, přidáme maso, bobkový list, jalovec a nové koření, podlijeme pivem a přikryté alobalem dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme, případně přidáme trochu vody na šťávu.

  3. Podávala jsem s bramborovými knedlíky, ale vhodná může být třeba rýže nebo brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 207 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na černém pivu se žampiony

Tématické fráze: maso na pivu se žampiony vepřova plec na pive pečená vepřová plec na černém pivu vepřové plecko recepty vepřová plec vepřová plec na pivu pečená vepřová plec na pivu vepřová pečeně na černém pivu vepřová plec recepty plec na černém pivu pečená vepřová plec na černém pivu recept vepřová plec s žampiony a pivem guláš na černém pivu s žampiony veprova dusena plec na pivu vepřová plec pečená na černém pivu vepr pecene na černém pivu dušené maso na černém pivu vepřová plec na žampionech vepřová pečeně v černém pivě veprove pecene se zampiony

Zapomněl/a jsem heslo