Vepřová plec na černém pivu se žampiony

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1/2 kg vepřové plece
1 větší cibule - nakrájená na kostičky
1 láhev černého piva
6 větších žampionů - očistěné a nakrájené na plátky
1 kostka Knorr
3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátky
sůl
pepř
kmín (použila jsem drcený římský)
2 bobkové listy
nové koření
jalovec
1 lžíce rostlinného oleje
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, tukovou část mírně nakrojíme nožem, aby se maso při pečení nekroutilo a důkladně z obou stran okořeníme. Mírně z obou stran osolíme a popepříme. Cibuli a česnek na oleji osmahneme dozlatova.

  2. Do hlubšího pekáče dáme osmahnutou cibulku s česnekem, navrch rozdrobíme kostku Knorr, přidáme maso, bobkový list, jalovec a nové koření, podlijeme pivem a přikryté alobalem dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme, případně přidáme trochu vody na šťávu.

  3. Podávala jsem s bramborovými knedlíky, ale vhodná může být třeba rýže nebo brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 207 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na černém pivu se žampiony

Tématické fráze: maso na pivu se žampiony vepřová plec na pivu vepřová plec recepty vepřová plec plec na černém pivu vepřova plec na pive vepřová plec s žampiony a pivem pečená vepřová plec na černém pivu guláš na černém pivu s žampiony veprova dusena plec na pivu vepřová plec pečená na černém pivu vepr pecene na černém pivu dušené maso na černém pivu vepřová plec na žampionech vepřová pečeně v černém pivě veprove pecene se zampiony guláš na černém pivě se žampiony veprove na zampionech a cernem pivu vepřová pečeně s žampiony plec s cesnekem na pive

Zapomněl/a jsem heslo