Kuře pečené na brusinkovém zelí

Danca Kuchařka: Danca

4 porce Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
koření na kuře nebo sůl
sladká mletá paprika
1/2 menší hlávky zelí
3 polévkové lžíce brusinkového kompotu nebo
100 g sušených brusinek
1 velké kyselejší jablko
1 cibule
sůl
1 čerstvá chilli paprička nebo trochu mletého chilli (nemusí být, ale kdo má rád malinko pálivé, nebude litovat:-)
bílé víno
voda
kuřecí vývar na podlévání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo menší čtverečky.

  2. Dáme do pekáče, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, oloupané a na plátky nakrájené jablko a brusinkový kompot nebo sušené brusinky. Osolíme, přidáme nasekanou papričku a rukou promícháme.

  3. Navrch položíme okořeněné porce kuřete, mírně podlijeme vínem, popř. vodou nebo kuřecím vývarem a pečeme na 170°C (horkovzduch), dokud kuřátko nezíská krásně zlatavou barvu. Během pečení kontrolujeme, případně podle potřeby doléváme tekutinu, aby se zelí nezačalo připalovat a abychom ve finále měli dostatek šťávy na přelévání jednotlivých porcí.
    Podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře pečené na brusinkovém zelí

Tématické fráze: brusinkové zelí kure se zelim kuře na hlávkovém zelí kuře se zelím recept kure hlavkove zeli kuře na hlávkového zelí kure a hlavkove zeli kuře pečené na zelí hlavkove zeli kuře pečené kuře se zelím kure s cerstvym zelim top recepty kuře na zelí kuře, hlávkové zelí pečené kuře čerstvé zelí recept brusinkové zelí recept pečené kuře kuřecí s hlávkovim zelí recepty brusinkový zelí brusinkové polévkové kuře na zelí hlavkové

Zapomněl/a jsem heslo