Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 297 kJ / 4 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,43 g |
Tuky | 227,20 g |
Vláknina | 9,14 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 922 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 550,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si formu o průměru 22 cm.
Krok 2: Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte na 30 minut do ledničky.
Krok 3: Předehřejte troubu na 170°C.
Krok 4: Tvaroh vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte hladkou směs. Zašlehejte citronovou šťávu a postupně přidávejte vejce. Vše důkladně vyšlehejte.
Krok 5: Tvarohovou směs vyklopte do formy. Formu vložte do trouby a koláč pečte 60 minut. Poté vyjměte a při pokojové teplotě nechte koláč zcela vychladnout. Nakonec jej vložte na 3 hodiny do ledničky.
Krok 6: Připravte si citronovou polevu. Do mísy nasypejte cukr a vlijte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmíchejte citronovou kůru a šťávu.
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Moje poznámka
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 minutou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 15 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 53 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 1 hodinou
Domácí kečup
Jarin57 před 3 hodinami
Tématické fráze:
citronové zákusky,
zakusek,
cheesecake top recepty citronový,
top zákusky,
nejlepší zákusky recepty,
zakusek bez mleka,
nejlepší recepty na zákusky,
českejt zakusek,
zákusky bez mleka,
recepty zakusky,
nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek,
zakusek z kondenzovaneho mleka,
top 10 zákusky recepty,
česke recepty zakusky a podobné,
zákusky citron,
zákusky s citronem,
zakusek cheesecake,
nejlepší český zákusek,
top recepty zákusky
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
tvaroh měkký,
cukr krupice,
šťáva citronová,
vejce,
cukr moučkový,
mléko kondenzované,
citron,
šťáva citronová,
máta,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Tato diskuze asi směřuje do nikam
Mně se "cheesecake" taky nelíbí, ale u tohoto typu zákusků je to zažité označení. Podobně jako, bohužel, nadužívaný název "carpaccio". Oč světověji zní "Carpaccio z červené řepy" na rozdíl od řepáckého "Nakrájená řepa", že
Do polevy by šlo asi použít i SALKO (zahuštěné slazené plnotučné mléko) Má skoro stejně cukru jak uvedeno v rcp a asi by to zjednodušilo (ale asi i prodražilo) přípravu