Rebarborový jam jemně pikantní
Omrzel vás již rebarborový koláč a vy nevíte jak ji zpracovat? Vsaďte na rebarborový džem, který má díky zázvoru lehce pikantní chuť. Džem využijete o vánočních svátcích do cukroví, nebo rolád.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 421 kJ / 4 164 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 016,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru očistíme (v květnu se rebarbora nemusí loupat, nemá tuhá vlákna) a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Dáme do hrnce, zasypeme cukrem, přidáme zázvor, citronovou šťávu a promícháme. Necháme tři hodiny stát.
Krok 3: Poté rebarboru uvaříme doměkka, zhruba 8-10 minut (vařím v multifunkčním hrnci, nemusím u toho stát a míchat).
Krok 4: Do hrníčku nabereme horkou šťávu, rozmícháme v ní pektin promíchaný se 2 lžícemi cukru a vrátíme zpět do hrnce. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a povaříme zhruba 5 minut.
Krok 5: Vřelou marmeládu plníme do čistých sterilizovaných sklenic. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru aspoň na 15 minut.
Zveřejněno 21. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový jam jemně pikantní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjY
Moje poznámka
Rebarborový jam jemně pikantní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjY
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 11 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 11 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 11 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 35 minutami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 7 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 8 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 8 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 8 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 9 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 9 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 10 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 11 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
cukr,
šťáva citronová,
zázvor
Komentáře (11)