Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 294 kJ / 309 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,26 g |
| Tuky | 20,53 g |
| Vláknina | 1,23 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 27,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou.
Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může uvařit nudle jako přílohu). Do rozpálené Wok pánve nebo hluboké pánve dáme větší vrstvu oleje, zahřejeme na cca 200° C , vložíme 1 čtvereček nudlí. Ihned je dvěma vidličkami trochu roztáhneme od sebe, jde to snadno, nudle se začnou smažit a nafouknou se. Ještě bílé je vyndáme pomocí těch dvou vidliček nebo obracečkou na papírové utěrky a uděláme další porci stejným způsobem. Krok 2: Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na velikost soust. Olej slijeme z pánve, dáme pouze 1 lžíci a do rozpáleného vložíme po částech maso. Osmažíme kousky masa ze všech stran a zalijeme připravenou omáčkou. Přivedeme k varu, mícháme a vaříme, až se omáčka zredukuje asi na třetinu a obalí všechny kousky masa. Krok 3: Ještě než osmažíme maso, dáme na malou pánvičku blanšírovat čerstvé, mladé hráškové lusky, (očištěné vhodíme do vroucí osolené vody, necháme krátce povařit, rychle vyndáme a vhodíme do velkého množství ledové vody). Krok 4: Podáváme v misce, kam dáme hnízdo nudlí a do něj maso s omáčkou. Přidáme hráškové lusky a posypeme nasekanou natí, koriandrem a sezamovými semínky. Vypadá to asi složitě, ale je to vše jednoduché a hned hotové.
Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může uvařit nudle jako přílohu). Do rozpálené Wok pánve nebo hluboké pánve dáme větší vrstvu oleje, zahřejeme na cca 200° C , vložíme 1 čtvereček nudlí. Ihned je dvěma vidličkami trochu roztáhneme od sebe, jde to snadno, nudle se začnou smažit a nafouknou se. Ještě bílé je vyndáme pomocí těch dvou vidliček nebo obracečkou na papírové utěrky a uděláme další porci stejným způsobem. Krok 2: Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na velikost soust. Olej slijeme z pánve, dáme pouze 1 lžíci a do rozpáleného vložíme po částech maso. Osmažíme kousky masa ze všech stran a zalijeme připravenou omáčkou. Přivedeme k varu, mícháme a vaříme, až se omáčka zredukuje asi na třetinu a obalí všechny kousky masa. Krok 3: Ještě než osmažíme maso, dáme na malou pánvičku blanšírovat čerstvé, mladé hráškové lusky, (očištěné vhodíme do vroucí osolené vody, necháme krátce povařit, rychle vyndáme a vhodíme do velkého množství ledové vody). Krok 4: Podáváme v misce, kam dáme hnízdo nudlí a do něj maso s omáčkou. Přidáme hráškové lusky a posypeme nasekanou natí, koriandrem a sezamovými semínky. Vypadá to asi složitě, ale je to vše jednoduché a hned hotové.
Zveřejněno 9. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí teriyaki v hnízdě smažených nudlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGM8
Moje poznámka
Kuřecí teriyaki v hnízdě smažených nudlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGM8
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 44 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 51 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
olej,
ocet rýžový,
olej sezamový,
cukr hnědý,
česnek,
škrob kukuřičný,
chilli,
hrášek,
sůl,
chilli paprika čerstvá,
zelená nať,
koriandr čerstvý,
semínka sezamová,
nudle vlasové,
olej
Komentáře (8)
že to bude dobré, to je jasné