Pečené kuře
Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý den. Maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 392 kJ / 2 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,37 g |
Tuky | 205,62 g |
Vláknina | 16,52 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč s víkem vymažeme sádlem nebo máslem. Zbytek tuku položíme do pekáče. Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky osolíme ze všech stran a rozložíme na tuku v pekáči.
Krok 2: Trochu podlijeme vodou, přidáme nakrájenou slaninu a dáme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.
Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 4: Po půlhodině pečení přisypeme ke kuřeti pokrájený česnek, aby byl po celé ploše pekáče, podlijeme a dáme zpět péct.
Krok 5: Po čase pak přidáme nakrájenou cibuli pod maso, kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme.
Krok 6: Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení, ideálně péct cca 1,5 hodiny. Před koncem pečení odklopíme vrch pekáče, aby byla kůrka křupavá.
Krok 7: Jako příloha mohou být brambory, kaše, hranolky z trouby a nebo bramborové knedlíky.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
Moje poznámka
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
Nejnovější recepty
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 5 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 5 hodinami
Závitky z tresky tmavé na italský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá drůbeží játra
MarcelaPa před 8 minutami
Bezkonkurenční králík
Sahula před 11 minutami
Maso pod peřinkou
jana1974 před 13 minutami
Maďarská houbová polévka
Sahula před 41 minutami
Staročeské hovězí na houbách
Sahula před 49 minutami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
Skrabi před 1 hodinou
Citronovo - česnekový zázrak
monyss před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s pórkem a nivou
tomikk81 před 2 hodinami
Koprová omáčka
4Kala před 3 hodinami
Slezské kysané zelí podle ČSN
KatkaCechova před 3 hodinami
Tématické fráze:
kure,
kuře recepty,
pečení kuřete,
jak upéct kuře,
recept na kuře,
pečeme kure,
recepty na kure,
kuře v troube,
doba pečení kuřete,
kuře pečene v troube,
kure recept,
kuře recept,
recepty kuře,
recept kure,
kuře pečené v troubě recept,
pečené kuřecí čtvrtky,
jak dlouho peceme kure,
pečení kuřete v troubě,
nejlepší pečené kuře na světě,
top recepty kuřeci
Suroviny:
kuře,
máslo,
špek,
česnek,
cibule,
koření grilovací,
sůl
Komentáře (41)
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?