Hovězí na česneku a na smetaně
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro vyhladovělou rodinu. V tlakovém hrnci jej připravíte poměrně rychle.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 570 kJ / 1 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,98 g |
| Tuky | 36,88 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 796 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 75,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout cibuli, pak přidáme maso. Zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina. Výpek by se neměl příliš přichytávat ke dnu.
Krok 3: Přidáme kečup. Česnek olupeme a prolisujeme. Maso stále zprudka opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.
Krok 4: Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme cca 40 minut. Doba vaření se může lišit podle druhu a kvality masa.
Krok 5: Mouku smícháme se smetanou a vytvoříme záklechtku.
Krok 6: Poté necháme pozvolna ujít z hrnce tlak a dolijeme tolik horké vody, aby vzniklo dostatečné množství omáčky. Vmícháme záklechtku, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15-20 minut.
Krok 7: Výbornou přílohou mohou být těstoviny nebo bramborový knedlík.
Zveřejněno 22. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Moje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Nejnovější recepty
Vepřové na kmíně podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
Přidáno před 7 hodinami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 58 minutami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 1 hodinou
Masarykovo cukroví
slacja před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vosí hnízda
ZuzanaH228 před 2 hodinami
Polévka z petrželové natě
Kajkajak před 2 hodinami
Vánočka II
iveta.kroul před 3 hodinami
Čokoládová granola
Morskykonik před 3 hodinami
Cibulačka s vínem
magdalenka před 4 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na smetaně,
hovězí nudličky na smetaně,
hovězí na česneku,
hovězí na česneku a smetaně,
hovezi kostky na smetane,
hovezi na česneku se smetanou,
recepty hovězí na česneku,
hovězí na smetaně recept,
hovězí na česneku a na smetaně,
hovězí na cesneku se smetaniu,
hovězí kýta na smetaně,
recept hovězí roštěná na smetaně,
hovězí kostky na česneku,
hovězí plátky na smetaně,
hovězi na česnek,
dušené hovězí na smetaně,
varime hovezi na česneku,
hovězí pupek na smetaně,
hovezi dr smeranou,
hovezi na smetane
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
česnek český,
smetana na vaření,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (56)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A fotka se mazat nebude
Mějte se moc hezky a ať se Vám daří