Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a citronem. Je sladkokyselá a houby v ní jsou uvařené na skus.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 172 kJ / 2 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,84 g |
Tuky | 105,33 g |
Vláknina | 41,90 g |
Cholesterol | 547 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,66 g |
Sacharidy | 338,98 g |
Postup přípravy
Poté vaříme v páře 20 minut. Krok 3: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné lišky (větší překrojíme), orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme trochu drceného kmínu. Přilijeme vývar nebo vodu, přidáme bobkové listy a povaříme asi 5 minut. Krok 4: Ve smetaně dobře rozmícháme mouku a vlijeme k liškám. Povaříme, až jsou houby měkké, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Omáčka by měla být sladkokyselá a houby uvařené na skus, nesmí být rozvařené.
Zveřejněno 22. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Moje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Suroviny:
houby lišky,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
bobkový list,
šťáva citronová,
cukr,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí sušené,
vejce,
mléko
Komentáře (16)
a ty lisky trvaji strasne dlouho, nez je umyju, ma nekdo pro me tip?
RubyRom: Kulajda s liškami - tak to už je provokace!