Postup přípravy
Krok 1: Koření smícháme se solí, makrely posypeme směsí a ve vnitřku, klademe do kastrolu/pekáče pěkně vedle sebe, pocákáme olejem, přikryjeme a dáme do lednice.
Krok 2: V lednici je necháme tři dny, ale každý den je přeložíme nebo otáčíme, horní dáme dolů a spodní nahoru. Pak už jen rozděláme gril a grilujeme.
Krok 3: Při grilování potíráme olejem se směsí, která nám zůstává v kastrolu, kde byly makrely naložené.
Zveřejněno 29. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložené grilované makrely
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPD2
Moje poznámka
Naložené grilované makrely
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPD2
Nejnovější recepty
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 1 hodinou
Masová směs Mexiko
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s guacamole a krevetkami
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 13 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 15 minutami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 16 minutami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 52 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 1 hodinou
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 2 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 2 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 5 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit makrely na gril,
jak naložit makrely,
jak naložit makrelu na gril,
jak naložit makrelu,
lák na makrely,
grilovaná makrela,
koření na makrely,
grilovaná uzená makrela recept,
grilujeme makrely,
nalev na makrely,
makrela na klacku,
jak grilovat makrelu,
lak na makrelu,
makrela recept,
recept grilovaná makrela,
grilovaná makrela recept,
naložené ryby na gril,
nasolení makrely,
makrela recepty,
grilované makrely
Suroviny:
makrela,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
česnek sušený,
olej
Komentáře (7)
Na delší nasolení bych volila spíš slaný lák, rybí maso je dost háklivé. I tak - když udíme makrely, namáčíme je do láku přes noc, déle nikdy
To otáčení mi připomnělo scénu z jakési ČSSR inscenace:
Maminka odjíždí a klade dceři (Z. Bydžovská???) na srdce: " Naložila jsem svíčkovou, tak ji každý den hezky otoč!!!"
Jj, otáčela...
Vyndala brutvan z lednice, hezky ho otočila a šup s ním nazpátek