Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 326 kJ / 1 512 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,16 g | 
| Tuky | 14,00 g | 
| Vláknina | 15,20 g | 
| Cholesterol | 43 mg | 
| Sodík | 86 mg | 
| Sůl | 0,12 g | 
| Sacharidy | 284,46 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min.
	Krok 2: Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření.
	Krok 3: Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat.
	Krok 4: Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění.
	Krok 5: Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8Og
Moje poznámka
					
				
Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8Og
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							švestková polévka, 
						
						
							kdoulové víno, 
						
						
							švestková polévka recept, 
						
						
							ovocna polevka svestkova, 
						
						
							polevka smetana svestky skořice, 
						
						
							ovocná švestková polévka, 
						
						
							gdoulový sýr, 
						
						
							jemná švestková polévka recept, 
						
						
							svestkova houbová polevka, 
						
						
							vanocni smetanova polevka svestky, 
						
						
							vánoční polévka mrkvovo švestková, 
						
						
							ovocné polévky švestkové, 
						
						
							polévka z gdoulí, 
						
						
							polévka švestková, 
						
						
							mrkvová palenka, 
						
						
							svestkova vanocni  polevka, 
						
						
							víno z kdoulí, 
						
						
							recepty švestkova polévka, 
						
						
							švestková polévka víno, 
						
						
							recept na pravé domácí nudle
						
					
						Suroviny:
						
							víno bílé suché, 
						
						
							voda, 
						
						
							skořice, 
						
						
							badyán, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							cukr, 
						
						
							smetana, 
						
						
							kdoule, 
						
						
							kůra citronová
						
					
	
			
Komentáře (8)
Kdysi jimi soudruzi zaplevelili kdejakou náves a za tento počin je velebím
Kdoule málokdo zná a skoro nikdo je nesklízí
Já sklízím plné koše toho co jsem nevysadil
Letos jsem zkusil rosol:
http://www.labuznik.cz/recept/kdoulovy-rosol/
a znovu i džem:
http://www.toprecepty.cz/recept/29397-kdoulovy-dze...
ale hlavně jsem odzkoušel, že usušené kdoule, posléze povařené a pomleté jsou plnohodnotná náhrada na hruškové frgále