Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 326 kJ / 1 512 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,16 g |
Tuky | 14,00 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 43 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 284,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min.
Krok 2: Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření.
Krok 3: Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat.
Krok 4: Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění.
Krok 5: Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8Og
Moje poznámka
Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8Og
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 58 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
švestková polévka,
kdoulové víno,
švestková polévka recept,
ovocna polevka svestkova,
polevka smetana svestky skořice,
ovocná švestková polévka,
gdoulový sýr,
jemná švestková polévka recept,
svestkova houbová polevka,
vanocni smetanova polevka svestky,
vánoční polévka mrkvovo švestková,
ovocné polévky švestkové,
polévka z gdoulí,
polévka švestková,
mrkvová palenka,
svestkova vanocni polevka,
víno z kdoulí,
recepty švestkova polévka,
švestková polévka víno,
recept na pravé domácí nudle
Suroviny:
víno bílé suché,
voda,
skořice,
badyán,
koření hřebíček,
cukr,
smetana,
kdoule,
kůra citronová
Komentáře (8)
Kdysi jimi soudruzi zaplevelili kdejakou náves a za tento počin je velebím
Kdoule málokdo zná a skoro nikdo je nesklízí
Já sklízím plné koše toho co jsem nevysadil
Letos jsem zkusil rosol:
http://www.labuznik.cz/recept/kdoulovy-rosol/
a znovu i džem:
http://www.toprecepty.cz/recept/29397-kdoulovy-dze...
ale hlavně jsem odzkoušel, že usušené kdoule, posléze povařené a pomleté jsou plnohodnotná náhrada na hruškové frgále