Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková marmeláda

Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem, ale svou chutí a její využití je všestranné.

Hodnocení receptu je 4,0 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aazaba

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 434 kJ /
821 kcal
Bílkoviny4,17 g
Tuky2,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy119,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a očištěné hrušky drobně pokrájíme nebo nastrouháme a necháme povařit s kořením. Krok 2: Poté vyjmeme koření a rozdrtíme ponorným mixérem na pyré. Vaříme do mírného zhoustnutí. Krok 3: Dále postupujeme dle návodu na Gelfixu. Na závěr vaření přilijeme rum. Krok 4: Plníme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

TIP: Jak zpracovat hrušky

Zveřejněno 9. 7. 2015

Poznámka autorky aazaba

U nás velmi chutná a dá se použít i do různých moučníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Jw7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Jw7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hned jsem ochutnal a výborný, to jsem potřeboval. Měl jsem sladké hrušky, tak Gelfix 3:1 a bohatě cukr stačí. Hrušky jsem neloupal, nastrouhal na hrubém struhadle a po povaření jsem použil tyčový mixér. Po nastrouhání jsem měl strach ze šlupek, ale v pohodě, krásně rozmixováno.

Moc fajn recept vracím se k němu .:-):-D

Dnes uvařená rychlá a velice chutná marmoška. :-D

Nejlepší na lívance<3<3<3<3

Teď ji právě dělám.nema chybu. Úplně fantastická!!!!! Díky za recept :yes:

Děkuji, jsem ráda že chutná:-)

Výborná marmeláda, dělala jsem poprvé, zapomněla jsem přidat rum, ale i tak je moc dobrá. Testovala jsem na chlebu s máslem a myslím že do žádných moučníků nepřijde, že ji sníme takhle.:-)

Výborná marmeláda. Chutná všem, kdo ji ochutnal. Už jsem ji dělala z 10 kg hrušek.

cathleen: tak to se mi zatím ještě nestalo ;-)

Také znám, já ji ale ještě navíc zavařuji - už párkrát mi chytla plíseň, zavařená nikdy.;-)

Jana Remkova: Jani vyzkoušej, je fakt moc dobrá!!! Měla jsem ji od Hanky a nemá chybu :-p:-p

Já ji nikdy nedělala, nenapadlo by mne to asi, ale pokud natrefím na hrušky, zkusím :-)

Taky jí dělám, u nás hlavně na vdolky:-p:-p:yes:

Děkuji;-)

:yes: znám, je naprosto skvělá:-p:-p:-K

Tématické fráze:
recept na hruškovou marmeládu, domácí hrušková marmeláda, marmeláda z hrušek, hruskovamarmelada, hruzkova marmelada, hruškova marmeláda s rumem, jablecno hruskova marmelada, hušková marmeláda, hrušková marmaláda, jak se delá hrušková marmeláda, hrušovková marmeláda recept, hrušková marmláda, hruškový džem s rumem, hruška cibulová marmeláda, hrušká marmeláda, hrušková džem recept, marmelada s hrušek, hrušková marmeláda-recept, hrškova marmeláda recept, hručková marmeláda

Suroviny:
hruška, gelfix 2:1, gelfix, koření hřebíček, skořice, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu