

Frgále bez kynutí
Suroviny 8-10 porcí
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 125 ml oleje
- 1 kostka droždí
- sůl
- trochu cukru
- NÁPLŇ:
- tvaroh
- cukr
- žloutek
- marmeláda nebo povidla
- DROBENKA:
- polohrubá mouka
- mletý cukr
- máslo
Postup přípravy receptu
Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek.
Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto.
Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou náplní na to položíme druhý na tenko vyválený plát a okraje spojíme.
Naneseme povidla(nebo marmeládu, ořechovou nádivku, nebo makovou, podle toho jak kdo má rád), posypeme drobenkou.
Z druhých dvou dílů uděláme to samé. Z této dávky vyjdou dva frgále.
Pečeme při 200°C asi 15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Frgále bez kynutí
-
jsou výborné !!!! moc nám chutnají
-
Hladká mouka?
bob:
"...to su placky slepený"
Jj, jsou, ale máme je raději než jenom obyčejné placky potřené -
tentokrát jsem použila hrušková povidla pečená v troubě a byly výborné. Dělala jsem je už několikrát a vždy měly úspěch
-
Tak tohle frgále nesu
to su placky slepený
-
Marie3772: nám teda chutnaly moc
, naposledy v sobotu
-
Po pravdě??? nic moc,tenhle recept už dělat nebudu.
-
tak jsem se konečně dostala k tomu, abych je vyzkoušela. Měla jsem strach, ale zbytečně. S těstem se moc dobře pracovalo
. A jsou moc dobré, použila jsem povidla
-
uložila jsem
a o víkendu zkusím
-
super, stavím se na kafíčko
první bod je tam