Suroviny
Porce: podle velikosti nakrájených kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 234 kJ / 1 968 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,53 g |
Tuky | 9,30 g |
Vláknina | 21,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 398,63 g |
Postup přípravy
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl, kmín, lžičku moučkového cukru, vlahou vodu a zaděláme těsto, nejdříve vařečkou, pak ručně. Dlaň polijeme olejem, aby se těsto nelepilo na ruku a pokračujeme v hnětení těsta ručně, dokud není lepivé a je hlaďoučké. Krok 2: Těsto dáme přikryté do tepla na 1 hodinu vykynout. Po vykynutí těsto propracujeme a uděláme bochánek, který dáme do formy a necháme ještě přikrytý nakynout do výše formy. Pak opatrně několikrát šikmo nařežeme ostrým nožem, potřeme vlahou vodou a přikryjeme formu víkem. Krok 3: Formu s chlebem vložíme do předem vyhřáté trouby na 230°C a pečeme 15 minut. Pak snížíme teplotu na 190°C a pečeme ještě 20 minut. Poté sundáme víko formy a chléb potřeme vodou, pečeme ještě dalších 20-25 minut. Chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Při poklepu na spodní stranu nám krásně duní.
Zveřejněno 21. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb ze sušeného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGkr
Moje poznámka
Chléb ze sušeného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGkr
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 45 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná,
kvas žitný,
kvasnice sušené,
cukr moučkový,
sůl,
kmín drcený,
voda
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0