Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 091 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 24,37 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 485 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 52,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4zo
Moje poznámka
Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4zo
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Hypnos před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 2 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 3 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 3 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 3 hodinami
Těstovinový salát
Elen0766 před 3 hodinami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 4 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 4 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 5 hodinami
Tématické fráze:
polévky recepty,
polévka z kapustiček,
nejlepší recepty z kapustiček,
polévka s masovými knedlíčky
Suroviny:
kapustičky,
brambory,
protlak rajčatový,
cibule šalotka,
máslo,
mouka,
vývar,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
maso hovězí mleté,
vejce,
sůl,
pepř,
strouhanka
Komentáře (9)
já ale ani slůvkem se v receptu nezmiňuji, že bych použila kupovanou strouhanku.
Co se týče kapustiček - tak tady nesouhlasím. Když použiji nějakou surovinu, tak předpokládám, že " odevzdá "svou chuť a vůni do připravovaného pokrmu, i na úkor barvy ( speciálně v polévce barva nehraje tak velkou roli, na rozdíl třeba v salátech.) Přišlo by mi líto je
předvařovat.
Podobnou polívečku dělám často, neb si růžičkovou kapustu pěstujeme na zahradě.
Jen ji dám před pouzitím dám na 3-5 minut do vařící vody a pak do studené. Zůstane její krásná zelená barva a navíc nezanechá v celé polívce převládající výraznou kapustovou chuť a vůni, ale jen lehký její náznak, a tím nepřebyje snoubení s masovými knedlíčky.
Není tu jako užtradičně jaký vývar, ale já v tomto případě používám zeleninový, neb masové kuličky tam svoji vůni a chuť přinesou.
Na knedlíčky nedávám strouhanku, natoš kupovanou, neb je tam pomleto vše co pekařom ztvrdlo zbylo , včetně chleba .
Já používám nečerstvé rohlíky, které rozmixuju v mixeru. Vím co dávám a navíc jsou ve spojení s masem krásně nadýchané a nehutné.
Knedlíčky dělám pomocí dvou malých lžiček, jsou menší a přibližně stejné.