Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 715 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,96 g |
Tuky | 59,71 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 152,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání. Přisypeme na menší kostičky pokrájené brambory, předem namočené houby, promícháme a přilijeme cca litr vývaru.
Krok 2: Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zhruba 5-7 minut. Pak přisypeme na cedníku horkou vodou propláchnutou pohanku, dochutíme pepřem, majoránkou a dovaříme brambory i pohanku doměkka, kdy dáme pozor, abychom pohanku nepřevařili.
Krok 3: Nakonec do polévky vmícháme mírně rozšlehaná vejce, necháme krátce provařit, případně přilijeme dle požadované potřeby vývar, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Na talířích dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami dle chuti.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská štědračka - polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvgv
Moje poznámka
Valašská štědračka - polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvgv
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 5 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 10 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 5 minutami
Drožďová polévka
HanaHanka před 36 minutami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 53 minutami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 53 minutami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 1 hodinou
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 4 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 4 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 5 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
pohanka,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
houby sušené,
vejce,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
zelená nať
Komentáře (8)
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom.
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl