Kakaový olejový korpus na dort
Plánujete oslavu? Pak právě tento nadýchaný vláčný kakaový korpus oceníte. Recept může působit náročně, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby se každému povedl. Pojďte se s námi naučit, jak připravit korpus jako základ malého uměleckého díla hodného každé oslavy.
Suroviny pro 1 kus
Forma o průměru 25 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 127 kJ / 2 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,60 g |
| Tuky | 100,60 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 251,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaový olejový korpus na dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92lJ
Moje poznámka
Kakaový olejový korpus na dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92lJ
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 6 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 9 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 3 minutami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 58 minutami
Poctivá vánočka
metrix7 před 1 hodinou
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 1 hodinou
Krkovička z trouby
Sahula před 1 hodinou
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 2 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
korpus na dort,
korpus na dort recept,
kakaový dort,
korpus dort,
korpus na dorty recepty,
olejovy korpus na dort,
kakaový dort recept,
olejový korpus,
dortový korpus,
cokoladovy korpus,
piskotovy kakaovy korpus na dort,
čokoládový korpus na dort,
recept na korpus dortů,
kakaový korpus-základní recept,
recept na kakaový dort,
kakaový piškotový korpus,
recept na korpus na dort,
korpusový dort,
recept na dortovy korpus,
dortový korpus recept
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
tuk
Komentáře (451)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
150 g cukru krystal
120 g hladké mouky
30 g kakaa
5 lžic oleje
špetka soli
tuk nebo olej na formu //// a olej je kde ?????????????
Co teď? Rychle jsem ji zapla, aby se ohřála a duševně se připravila na to, že 15 minut to těsto nevydrží v té formě čekat a budu dělat další.
skvělý, dělala jsem synovi k narozeninám a za týden jsem musela péct znovu
Když chci světlý, nedám kakao a jeho váhu nahradím moukou, jen přidám půlku kypříku pro sichr, když chci ořechový, přidám mleté ořechy a uberu o to mouky... dělám i na plech jako podklad pro různé náplně nahoru typu ovoce/želanina či krém. Fakt nikdy nezklamalo
Fajn se s ním dělá hned s čerstvým, pokud držím formát. Pokud by šlo o 3D dort, je lepší studený zabalit do strečky a nechat do druhého dne v lednici, perfektně zpevní a dobře se pak vykrajuje a tvaruje.
Teď je deset minut v troubě a těsto se zvedá !
Je naprosto perfektní, nikam se nenalepil , drží a neklesá, jako mnoho jiných. Co víc si mohu přát!
Teď jsem prokrojila, šlo to báječně i s tak čerstvým korpusem, žádné rozpadávání, drží báječně dohromady. Manipulace na 1 ****, vezmeš položíš není třeba, žádné kejkle, podběráky etc.. Neláme se, nedrobí se !
Hladkou mouku neřeším podle značky, dávám tu, co mám zrovna doma, nepozoruji mezi nimi zase tak výrazný rozdíl...
Žloutky a olej nemíchám, po vyšlehání sněhu s cukrem to tam prostě naliju najednou, tak jak je... klidně by mohlo být i oddělené, ale nač špinit víc misek :)
Prášek do pečiva není nutný, pokud jsou bílky dobře vyšlehané, drží korpus i tak dobře, ale pokud třeba lžičku přidáš, určitě tím nic nezkazíš...
Právě se tvůj recept dostal k realizaci. Potřebuji dva korpusy, vybrala jsem tvůj! V tom piškotovém, máš polohrubou mouku.A prášek do pečiva taky ne? Dotaz k poznámce, ty žloutky s olejem trošku rozšlehat, aby se to spojilo a pak přidat najednou ke sněhu?