Trhací česnekový chlebíček s bylinkami
Potěšte své hosty něčím novým a chutným. Vynikající chlebíček, který nemusíte krájet, připravíte z kynutého těsta doplněného kořením a sýrem. Každý si pak může odlupovat kousky dle své chuti.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 203 kJ / 2 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,38 g |
| Tuky | 119,14 g |
| Vláknina | 29,88 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 2,92 g |
| Sacharidy | 286,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a pepřem. Do malé misky vsypeme sušené droždí nebo rozdrobíme čerstvé. Posypeme špetkou cukru a zalijeme 50 ml vlahého mléka. Promícháme a necháme vzejít.
Krok 2: Hotový kvásek vlijeme do mouky, přidáme nastrouhaný parmazán, bylinky. V jogurtu rozmícháme olej, vajíčko, prolisovaný česnek a vlijeme do mísy. Propracujeme těsto a pokud je třeba, přidáme ještě trošku mouky. Těsto je trochu lepivé. Malinko posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Těsto zdvojnásobí objem.
Krok 3: Vykynuté vyklopíme na mírně pomoučený vál. Rozdělíme na dva stejně velké díly a vyválíme z nich válečky. Každý váleček rozdělíme na 12 stejných kousků a z každého vyválíme malé válečky, které stočíme do tvarů šneků. Klademe je do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Z tohoto množství naplníme 2 koláčové formy o průměru 26 cm.
Krok 4: Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a teplotu snížíme na 200 °C. Pečeme dozlatova asi 25 minut (délka pečení záleží na typu trouby).
Zveřejněno 1. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhací česnekový chlebíček s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4N1V
Moje poznámka
Trhací česnekový chlebíček s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4N1V
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 28 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 57 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
droždí sušené,
cukr,
mléko,
olej olivový,
parmazán,
vejce,
jogurt bílý,
tymián sušený,
koření oregáno sušené,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (3)