Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 212,10 g |
| Tuky | 331,84 g |
| Vláknina | 36,72 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 7,84 g |
| Sůl | 18,75 g |
| Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Moje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Nejnovější recepty
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 49 sekundami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 21 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 3 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 3 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 4 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 4 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 6 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 6 hodinami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 15 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční soudra,
soudra,
šoudra recept,
recepty šoudra,
velikonočni recepty,
šouldra,
velikonoční šoudry,
těsto na šoldru,
velikoniční šoudra,
šoudry,
zajímavé velikonoční recepty,
šouldry,
souldry recept,
těsto na soudry,
vynikající šoldra,
recept šoudra,
souldra recept,
szoldra,
šoudra s uzenym maso,
těsto na šouldry
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
olej,
maso uzené,
tuk 100%,
kabanos,
klobása zapékací,
maso uzené,
tuk,
mouka
Komentáře (25)
Ostrava
Peču ji pouze na Velikonoce a snad proto vždy bádám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku. Proto se zde ptám, jak zařídit, aby se šoldra co nejméně nebo vůbec drolila. Moc děkuju za rady.
Do těsta na šoldru balím moravské klobásky, případně jiné, domácí.
Je to dobré pohoštění pro koledníky, i chutná svačina nebo večeře obzvláště pro muže.
Takže díky za recept