Jazyk na smetaně s nivou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut+vaření jazyka 4 porce Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

2 vepřové jazyky
100 g anglické slaniny (nemusí být)
100 ml zakysané smetany
100 ml sladké smetany
300-400 ml vývaru z vařeného jazyka
1 lžíce rybízové marmelády (nebo višňové)
50 g Nivy
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky rozmarýnu
špetka pepře
cca 1 lžíce Solamylu
olej
sůl (není moc třeba, Niva je slaná)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme jazyky doměkka jen v čiré vodě, sůl přidáme až ke konci vaření. Pak je namočíme do studené a sloupneme (jde to dobře), nakrájíme na plátky.

  2. Na nakrájenou anglickou slaninu a olej dáme orestovat nasekanou cibuli, až začíná mít zlatou barvu přidáme jazyky, které také chvíli restujeme, přidáme koření tymián, oregano, rozmarýn, pepř a mírně osolíme, zalijeme malým množstvím vývaru z jazyka a necháme asi 10 minut dusit.

  3. Pak nastrouháme do omáčky nivu a dáme marmeládu, opět přilijeme vývar z jazyka tolik, abychom měli dost omáčky, nalijeme obě smíchané smetany, v trošce vývaru rozpustíme solamyl a omáčku zahustíme, necháme převařit a doladíme chutě.

Poznámka

Něco malinko podobného jsem kdysi četla na nějakém portále, že toto jídlo vyšlo jako vítěz v nějaké kulinářské soutěži v Č.Budějovicích.

Zasloužilo si to, já už to vařím takhle předělané po několikáté a troufám si říct, že je to lepší(i levnější), než svíčková!

Ze zbytku vývaru je výborná polévka!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jazyk na smetaně s nivou

  • rebeka rebeka

    Bibi,já jsem technický antitalent a diletant,já fotit vůbec neumím a co hůř-nemám ani foťák;-(jen v mobilu a vůbec nevím,jak bych ty fotky z toho mobilu dostala sem..jak říkám,jsem fotoblbka:-(ale zase mám jiné přednosti-ráda vařím;-)tak zase někdy-kolegyňko:-Dna kterém oddělení pracuješ:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Rebeko, kolegyně-sestřičko, to jsi mě potěšila moc, že jsi to vyzkoušela a jak čtu, pochutnali jste si:-pZrovna jsem vyndala jazyky z mrazáku a tak zase budu něco vymýšlet, ale až na zítra. Tak díky za vyzkoušení ,za bod a ještě jsi mohla přidat fotičku;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bibi,právě jsem dovařila,je opravdu vynikající:-pmarmeládky jsem dala kapku víc-lžičku marmelády z černého rybízu a dvě lžičky "rybíz alá brusinky",doladila jsem dle dop.chutě-pár kapek citronu,malinko dosladila-nevěděla jsem,jaká má být výsledná chuť:-Onicméně je to naprosto mňamozní,výborné,jedinečné:-):-!:yes::yes:děkuji,ukládám a určitě zopakuju;-)..a bodík pro tebe:-D

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Bibi, omáčka vypadá teda mňamózně:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani, to je taťkova porce, já chvátala s focením od rozdělané práce a pozor:-!ještě si přidal;-)doufám, že zbyde na zítra:-Da dík, že se vám to líbí;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibinko, to je přímo odporně dobré už při čtení :-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, ty si pořiď větší talíře!:-D:-)) Dala bych si hneeeed!:-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy z nivy vepřový jazyk na smetaně pokrmy s nivou rybízové pokrmy pokrmy ze zakysané smetany vepřový jazyk na na smetaně videorecept recepty vepřový jazyk na smetaně pokrmy z nivou vareni veprovy jazyk na smetane vepřové jazyky na smetane jazyk recept vepřový jazyk na smetaně recept veproví jazyk recept recepty vepřový jazyk trendy pokrmy a fotky vaření jazyku niva v pokrmech olej na včelí píchnutí pokrmy ze zakysane smetan vepřové srdce recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít