 
		
Libečkové pesto s bleskovými noky
Jemně kořeněné libečkové pesto, které skvěle doplňuje měkké a nadýchané noky, je rychlou a chutnou volbou pro každou příležitost. Tento pokrm spojuje svěžest bylinek s pohodlnou přípravou bleskových noků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 698 kJ / 3 274 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 81,04 g | 
| Tuky | 143,72 g | 
| Vláknina | 27,94 g | 
| Cholesterol | 79 mg | 
| Sodík | 1,55 g | 
| Sůl | 3,75 g | 
| Sacharidy | 401,29 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejdříve připravíme pesto. Omytý a osušený libeček natrháme nahrubo a dáme do sekáčku.
	Krok 2: Přidáme nakrájený česnek, mandle, olej a sůl. Vše rozmixujeme, ale ne úplně najemno. Mohou zůstat kousíčky. Nakonec vmícháme sýr a dáme uležet.
	Krok 3: Dáme vařit hrnec s osolenou vodou.
	Krok 4: Nakrájenou slaninu dáme na pánev vyškvařit. Pár kousků vytáhneme na ozdobu.
	Krok 5: V míse smícháme mouku, mléko, olej, sůl a kurkumu. Do vroucí vody vytřeme těsto přes haluškovač. Když nočky vyplavou, jsou hotové.
	Krok 6: Děrovanou naběračkou je vytahujeme a dáváme do pánve se slaninou. Když tam kápne trochu vody, nevadí.
	Krok 7: Přidáme 1-2 lžíce hotového pesta, záleží na vaší chuti.
	Krok 8: Halušky na talíři posypeme odloženou slaninou a můžeme i sýrem.
Zveřejněno 6. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Libečkové pesto s bleskovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/63GO
Moje poznámka
					 
				
Libečkové pesto s bleskovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/63GO
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 5 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 6 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 6 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 7 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 7 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							libeček, 
						
						
							mandle loupané, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							sýr parmazán strouhaný, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (3)