Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,11 g |
Tuky | 95,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 707 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 102,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Moje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 12 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kůra citronová,
tvaroh jemný,
mléko,
máslo,
pudink,
cukr citronový,
kompot mandarinkový,
želé dortové,
cukr
Komentáře (20)
Jahody?
Tak určitě
Tak to musím vyzkoušet.
Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!
magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu.
Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.
Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne!
Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let!