Suroviny
Porce: 6 (12 kousků)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 506 kJ / 1 316 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 171,88 g | 
| Tuky | 60,26 g | 
| Vláknina | 1,45 g | 
| Cholesterol | 1,29 g | 
| Sodík | 4,31 g | 
| Sůl | 9,93 g | 
| Sacharidy | 20,80 g | 
Postup přípravy
Vodu odměříme, odlijeme 3 dl a nasypeme všechnu želatinu, zamícháme a zatím odložíme. Zbytek vody + 1 dl nalijeme do hrnce, voda se vyvaří, tak aby nechybělo. Přidáme koření, sůl, cukr a dáme na malý plamen vařit.
Dáme vařit vejce natvrdo.
Uvařená rychle zchladíme, oloupeme a na kráječi na vajíčka nakrájíme na plátky. Zbylé špičky bez žloutku nasekáme do salátu. Krok 2: Salám překrojíme na 3 díly a příčně nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev a celer nastrouháme na malých slzách, okurky nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme. Krok 3: Připravíme pekáč (na kuře - velikost), vypláchneme studenou vodou. Vařící se vodu s kořením dáme na velký plamen, přidáme ostatní suroviny a opět na sporo. Vodu buď můžeme přes síto přelít do jiného hrnce nebo koření vyndat. Namočenou želatinu vložíme do vařící vody a hned vypneme. Mícháme, dokud se nerozpustí. Ochutnáme . Pokud chuť vyhovuje, nalijeme na dno pekáče vrstvičku 1/2 cm vysokou a dáme do lednice na rovnou plochu. Krok 4: Než želatina v lednici ztuhne, připravíme šunkové rolky. Všechny plátky šunky naplníme salátem, stočíme a položíme plátek okurky, aby se neotevřely.
Na ztuhlou želatinu v pekáči naskládáme rolky, aby se daly dobře krájet porce, položíme plátek vajíčka, eventuálně kapii a velmi opatrně zalijeme zbylou želatinou do mezer, měla by se dostat až na povrch, jak stoupá hladina. A pak rychle do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rosolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BRR
Moje poznámka
					
				
Rosolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BRR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 15 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 20 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 50 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							salám, 
						
						
							hrášek sterilovaný, 
						
						
							majonéza, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							lák z okurek, 
						
						
							celer, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							želatina prášková, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř, 
						
						
							vejce, 
						
						
							okurka čerstvá, 
						
						
							šunka, 
						
						
							kapie
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)