Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,48 g |
| Tuky | 150,17 g |
| Vláknina | 23,30 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 2,68 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, špetky soli a dvou lžic cukru moučka vyšleháme pevný sníh, který dáme do lednice.
Krok 2: Šest žloutků pomalu šleháme, postupně přidáváme odvážený cukr krystal, vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu a postupně při houstnutí, vlažnou vodu. Vyšleháme doběla a pomalu za stálého šlehání přiléváme olej.
Krok 3: Pokračujeme ve šlehání a po lžících přidáváme mouku. Když zůstanou tak tři nebo čtyři lžíce mouky, přidáme do ní půl lžičky jedlé sody, rozmícháme a přidáme k těstu.
Krok 4: Těsto jemně prošleháme, poté pomalu a opatrně vmícháme sníh.
Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Vylijeme těsto, poklademe třešněmi a vložíme do trouby. Pečeme na střední příčce 15 minut na 210 °C na horní a spodní ohřev a potom na 180 °C dalších 25 minut jenom spodní ohřev.
Krok 6: Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. V horkovzdušné troubě pečeme na střední příčce na 180 °C 12 minut a poté na 160 °C dalších 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 8. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Moje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 25 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 27 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 32 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 50 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 59 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 2 hodinami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Tématické fráze:
bublanina recept,
jak dlouho péct bublaninu,
bublanina se sodou,
albert bublanina,
nadýchaná jahodová bublanina,
bublanina albert,
jahodový bublanina,
bublanina ze špaldy,
bublanina,
báječná bublanina,
luxusní bublanina,
recept na bublaninu,
nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina,
bublanina z jedlé sody,
bublanina jedlá soda,
nejlepší bublanina,
bublanina ze sody,
těsto na bublaninu s olejem,
merunkova bublanina nadychana,
babiccina tresnova bublanina
Suroviny:
třešně,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
voda,
olej slunečnicový,
mouka polohrubá,
šťáva citronová,
kůra citronová,
soda jedlá,
sůl,
cukr moučkový
Komentáře (89)