Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.
Postup přípravy
Krém č. 1: Vymícháme máslo a moučkový cukr. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem, můžeme ochutit i rumem. Krok 5: Krém č. 2: Smetanu na šlehání svaříme s nasekanou čokoládou, necháme projít varem a dáme do druhého dne odležet. Pak ji zašleháme do másla s asi 100 g cukru. Krok 6: Krém pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na vychladlé rohlíčky. Poté rohlíčky namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 6. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Moje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 39 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 46 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 55 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví pařížské rohlíčky,
pařížské rohlíčky,
krem na parizske rohlicky,
krém do pařížských rohlíčků,
pařížské rohlíčky recept,
pařížské rohlíčky video,
pařížský krém do cukroví,
pařížský krém na rohlíčky,
pařížský krém na rohlíčky,
super pařížské rohlíčky,
pařížské ořechové rohlíčky,
pariske rohlicky,
pařížské rohlíčky bez šlehaní,
pařížské rohlíčky krém,
parisske rohlicky,
recept na pařížské rohlíčky,
krém na škaredé rohlíčky,
parizke rohlicky,
pařížské rohlíky,
škaredé rohlíky
Suroviny:
ořechy mleté,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
kakao,
cukr vanilkový,
máslo,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
poleva čokoládová,
tuk
Komentáře (132)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé"
No, že popraskají není na závadu
na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...
Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?
No, záleží na velikosti, že
Po 40g asi 25 až 30 kousků
Musíte nejdřív ušlehat máslo s trochou cukru a tu šlehačku tam lít po troškách, spíš jako kapat, za stálého chodu šlehače. Dělám jedině tento krém do cukroví , je to vlastně čistě máslový, jen to máslo má méně procent, když se zředí šlehačkou, ale je výborný a do zdobičky perfektní, protože je hezky kompaktní, hladký, a nemá žádné hrudky.