

Vykoštěná kuřecí stehna dušená v zelenině
Suroviny
- 500 g vykoštěných kuřecích stehen
- 1/4 nakrájené malé kapusty
- 1 nastrouhaná mrkev
- 2 cm nakrájeného pórku
- 1/4 nastrouhaného malého celeru
- 3 řapíky celeru
- 1-2 cm čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
- 1,5 kávové lžičky koření PIRI-PIRI (chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, mořská sůl, kerblík) koření je pikantní mírně ostré
- podle chuti sůl
- 2 polévkové lžíce citronového oleje
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Rozpálíme si olej, maso posypeme kořením a zprudka opečeme z obou stran.
Když je maso opečené, vyndáme na talíř.
Do výpeku dáme cibuli, česnek a řapíky celeru a orestujeme.
Když máme orestováno, přidáme všechnu zeleninu a zázvor, chvilku dusíme. Přidáme maso, podlijeme a dusíme do měkka.
Podle chuti dosolíme, dopepříme.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s bulgurem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vykoštěná kuřecí stehna dušená v zelenině
-
Neodmítla bych takovou dobře připravenou baštu
+7
-
ivulinka:
Eliza: -
Tak to bych si pěkně nafutrovala bříško a myslím si, že i moji jedlíci, mě blízcí
-
Masíčko, spousta zeleninky, navrch bulgur...
Co na to říct...než polknout a poslat bod. +
-
Jana Remkova:Jani snažím se
-
Hani, ty si fakt umíš vyhrát s jídlem. Pipri-piri zrovna teda nemám, ale mám z Turecka nějaké čili, tož myslím, že by to šlo
. Zrovna jsem si koupila časopis s nějakými recepty. Hned jsem se nervla, protože už jsem ho měla a poslala dál
a pak,
všude tam byl ten kerblík
, sakra "to my nemamo"
-
Simona Kucerova:děkuji
-
Tak to musí být šťavnaté mňam
+1
-
rebeka:děkuji Nadi vykoštěná
-
šušli
tak vykoštěná, povídáš
to bude krásně pikantní a to my rádi
spěchám s bodíkem, tisknu kvapíkem