Třené čajové pečivo stříkané
Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na sladký doplněk ke kávě či čaji? Vyzkoušejte tyto jemné máslové věnečky, co mají chuťově blízko k lineckému. Slepovat můžete kyselejší marmeládou a ozdobit čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 441 kJ / 3 452 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,93 g |
| Tuky | 218,56 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 321,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny, buď ručně nebo šleháme na nízkou rychlost šlehačem.
Pak přidáme mouku a dobře promícháme. Krok 3: Plníme do cukrářského sáčku s libovolnou větší zdobičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme různé tvary, nejlépe se však dělají banánky, kolečka nebo rohlíčky. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C dorůžova asi 10 minut. Krok 5: Po upečení můžeme tvary slepit marmeládou a konce namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Pak přidáme mouku a dobře promícháme. Krok 3: Plníme do cukrářského sáčku s libovolnou větší zdobičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme různé tvary, nejlépe se však dělají banánky, kolečka nebo rohlíčky. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C dorůžova asi 10 minut. Krok 5: Po upečení můžeme tvary slepit marmeládou a konce namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Zveřejněno 27. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třené čajové pečivo stříkané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Kr
Moje poznámka
Třené čajové pečivo stříkané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Kr
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 20 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 4 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 7 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 7 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 8 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 8 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 8 hodinami
Tématické fráze:
třené cukroví,
trene cukrovi,
třené linecké cukroví,
třené linecké banánky,
třené vánoční cukroví,
stříkané těsto,
máslové stříkané cukroví,
třené těsto na cukroví,
vánoční cukroví třené,
stříkané vánoční cukroví,
strikane cukrovi,
třené těsto,
třené linecké,
třené linecké těsto,
recepty na třené cukroví na vánoce,
trene rohlicky,
stříkané máslové cukrovi,
cukroví z třeného těsta,
strikane cukrovi,
linecké trené
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
marmeláda,
poleva čokoládová
Komentáře (23)
Na rozdíl od lineckého, se těsto linecké-třené zpracovává z temperovaných surovim (22 až 25°C), v teplém prostředí (
Je lépe použít jenom žloutek
***
K dotazu na "pistoli" viz níže:
Je-li možnost volby, tak si vyberte přístroj, který se dá ovládat jednou rukou
V praxi sice využijete obě ruce (z počátku přidržet podložku), ale je rozdíl, musí-li jedna ruka DRŽET pistoli a druhá ruka dávkuje těsto
http://www.noto.cz/kuchyn/potreby-na-peceni/zdobic...
Jsou i levnější, celoplastové, ty málo vydrží a pak páková, která se musí ovládat oběma rukama. Výše uvedený tip je nejlepší
muzu jedine doporucit,
jen sem nechala maslo napul rozpustit